N. V. | 13. 5. 2022, 18:30

5 najbolj bizarnih strahov, s katerimi se soočajo ljudje

Uredništvo/fotomontaža
5 najbolj bizarnih strahov, s katerimi se soočajo ljudje (foto: Uredništvo/fotomontaža)

Vsi se nečesa bojimo. Pajkov, temnih ulic, neznanih ljudi, višine ... Nekateri pa imajo prav čudne fobije. Ob tem petkovem večeru, ko je ravno petek 13., poglejmo, kateri so to.

Čeprav se je narobe smejati tuji nesreči, so te fobije tako nenavadne, da vas bo nasmehnila že sama misel na življenje s tem strahom. To so najbolj čudne fobije:

1. Penterafobija – strah pred taščo ali tastom

Čeprav bodo mnogi rekli, da trpijo za to fobijo, gre najverjetneje le za določeno stopnjo nestrpnosti. Dokler vam srečanje s partnerjevo mamo ne povzroča občutka paralizirajočega strahu in tesnobe, je vse pod nadzorom.

2. Anatidefobija – strah pred raco, ki vas opazuje

To ni strah, ki se kaže le, ko so prisotne race ali gosi, ampak se ti ljudje bojijo, da jih bodo race ves čas gledale, kjer koli že so.

Profimedia

Rumena gumijasta račka, ki je sestavni del skoraj vsake kopalnice, morda ni najboljše darilo za ljudi, ki se spopadajo s to fobijo.

3. Ergofobija – strah pred delom

Čeprav se sliši kot namišljen strah, ki pride prav v situacijah, ko se vam ne da hoditi v službo, je to pravzaprav prava fobija, s katero se marsikdo spopada vsakodnevno.

4. Genufobia – strah pred koleni

Mnogi mladi fantje, ki niso pripravljeni poklekniti, se lahko opravičijo s tem strahom, ki pa je večinoma povezan s poškodbami kolena. Fobijo povzroča razmišljanje o morebitni bolečini, ki se pojavi pri klečenju ali samo dotiku kolena.

Profimedia

5. Omfalofobija - Strah pred popkom

Kdor je zares raziskoval svoj popek, bo verjetno razumel ta strah. Ti ljudje se izogibajo dotikanju lastnega popka, če pa bi se ga dotaknil kdo drug, pa bi to povzročilo neverjetno tesnobo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.