Ž.A. | 15. 7. 2022, 21:00

Ne morete zaspati, ker imate sto in eno misel? Preizkusite trike, ki vam bodo zagotovo pomagali

Profimedia

Se je že tudi vam zgodilo, da ste bili v postelji, pripravljeni na spanec, misli in skrbi pa kar niso šle stran? Za vas imamo nasvete, s katerimi boste lažje zaspali in si privoščili dober spanec.

1. Budilka naj bo vsako jutro ob isti uri

Verjetno ste že slišali, da so rutine odličen način, da najdemo ravnovesje v življenju. Prav tako to velja za spanje. S tem, ko boste vsak dan vstajali ob isti uri, boste svojemu telesu postavili ritem in lažje nadzorovali, koliko ur spite ter posledično dosegli boljši spanec.

2. Izogibajte se delu v postelji

Še en odličen korak proti uspehu je ločevanje drugih dejavnosti od prostora za spanje. Postelja naj bo namenjena le počitku in spanju, pri tem se izogibajte delu v postelji. V to je vključeno tudi telefoniranje in gledanje televizije, ki ju raje počnite iz udobnega kavča.

3. Najdite čas za športno aktivnost

Zagotovo že veste, da je telesna vadba odlična za vaše počutje. Poleg tega preganja stres in anksioznost, hkrati pa vas utruja, zato boste zvečer lažje zaspali.

Profimedia

Ni določeno, s katero aktivnostjo se morate ukvarjati, pomembno je le, da izberete takšno kot vam ustreza. Odločite se lahko za dnevne sprehode, vodene vadbe, fitnes, ukvarjanje z določenim športom ali za hojo v hrib. Možnosti je res veliko in čisto vsaka vam bo pomagala.

4. Pred spanjem ne uporabljajte elektronskih naprav

Ste tudi vi navajeni, da pred spanjem brskate po družbenih medijih ali pa si tipkate s prijatelji? Morda ravno ta navada negativno vpliva na vaše počutje, zato poizkusite vsaj eno uro pred spancem ta čas preživeti brez elektronskih naprav. 

Videli boste, da bodo vaše misli spočite, glava brez skrbi in brez dodatnih dejavnikov, ki bi vas motili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.