N. V. | 16. 2. 2024, 06:00

Če se ponoči prebujate med 3. in 5. uro, vam podzavest sporoča nekaj pomembnega

Profimedia

Čas prebujanja je lahko povezan s specifičnimi organi in čustvenimi vzorci.

Telo nima razloga, da bi se prebudilo, pa vendar vas očitno nekaj zmoti, saj se (skoraj) vsako noč prebudite med 3. in 5. uro? Kitajska medicina in druge holistične tradicije pogosto povezujejo čas prebujanja s specifičnimi organi in čustvenimi vzorci. Razlog za prebujanje ob tej uri vas bo presenetil, saj je nekoliko nenavaden.

Vaše telo vam sporoča nekaj pomembnega

Čeprav se morda ne zavedate, vam telo s tem pošilja sporočilo – prebujanje v tem obdobju pomeni, da vas pesti skrb, večje breme, ki bi se ga radi znebili, pa ne veste, kako, poročajo na portalu Haber.ba. Če se brez razloga prebujate ob tej uri, to izhaja iz vaše energije pljuč in občutka žalosti.

Profimedia

V tem obdobju se namreč vaša zavest dvigne, kar je znak, da skuša neka višja sila – najverjetneje vaša podzavest – komunicirati z vami. Po kitajski medicini telo in um skupaj sporočata, da je treba dušo osvoboditi nakopičenega bremena

Ponoči se pogosto prebujate – a ne ob omenjenem času

Tudi če se ponoči prebujate ob drugih urah – ne pa med 3. in 5. uro – vam telo lahko s tem pošilja sporočila.

Profimedia

Zbudite se takoj po prvih sanjah

Ste pod velikim stresom in imate simptome tesnobe. Meditacija, pozitivno razmišljanje, sprostitvene in raztezne vaje vas bodo ponovno uspavale.

Zbujanje med 1. in 3. uro

Nekaj ​​vas čustveno bremeni. Nekomu morate odpustiti ali nekdo mora odpustiti vam. Dihalne vaje vam bodo pomagale, da spet zaspite.

Zbujanje po 5. uri zjutraj – pred zoro

To lahko kaže na različne čustvene izzive. Prebujanje v tem času je povezano z energijo debelega črevesa in pljuč. Lahko kaže na težave z izražanjem čustev, žalostjo ali pa na potrebo po odpuščanju ali sprejemanju – bodisi samega sebe bodisi drugih ljudi ali situacij. Če se nekdo zbudi pred zoro, je to lahko povezano z notranjimi nemirom, nerešenimi vprašanji ali življenjskimi spremembami. Lahko je koristno, da posameznik razmisli o svojih čustvih, življenjskih okoliščinah in morebitnih povzročiteljih stresa ter poišče načine za obvladovanje teh izzivov, morda s pomočjo meditacije, sprostitvenih tehnik ali pogovora s strokovnjakom.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec