17. 8. 2023, 21:08 | Vir: Cosmopolitan

Slovenka razburila splet s presenetljivim zapisom: "Z možem sva boljša od drugih"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Sodržavljane je prosila za pomoč: z njo in možem se nihče ne želi družiti. "Je možno, da je to zato, ker sva pač popolna in jim gre to v nos?" se sprašuje.

Slovenka je na enem od slovenskih forumov prosila sodržavljane za pomoč. Piše, da se prijatelji odmikajo od njiju z možem, nihče se več ne želi družiti z njima. "Je možno, da je to zato, ker sva pač popolna in jim gre to v nos?" se sprašuje.

Sta zelo uspešna ("na vseh področjih")

"Z možem sva oba zelo uspešna na vseh področjih," Slovenka začne svoj zapis in opiše, da sta v službi oba na vodilnih položajih, zato imata zelo dobre plače. Otroci so pridni v šoli, imata novo hišo, nove avte in sta brez kreditov, opisuje.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

"Sva najbolj srečen par na svetu," pove, da sta dobra ekipa in vse počneta skupaj. "On me gleda kot boginjo in tudi ravna z menoj, kot bi bila njegova boginja. Vedno me kuje v zvezde in me pri vsem podpira," opiše njuno dinamiko v razmerju in trdi, da sta zaljubljena kot prvi dan.

Poudari, da si povsem zaupata in si povesta vse. Drug z drugim delita svoja gesla in Slovenka trdi, da vedno ve, kje je njen mož: "Mene mož vedno vpraša, ali imam jaz kaj proti, če bi šel na primer s sodelavcem na pijačo po službi ... Tudi pokliče me, ko je na pijači, bovlingu, fitnesu, zato, da vedno vem, kje je. Jaz tega ne zahtevam od njega, ampak sem se že navadila, da mi o vsem poroča. Vem, da zaradi prejšnje slabe izkušnje."

Sicer sta oba že bila poročena, a sta se s prejšnjimi partnerji ločila in "se našla skupaj". Zdaj sta skupaj že pet let.

Noben se ne želi družiti z njima

"Ko smo se preselili, so naju imeli vsi radi in vsi so se želeli družiti z nama. Po nekem času so se ljudje začeli odmikati od naju, nehali so prihajati v najino družbo. Je možno, da je to zato, ker sva pač popolna in jim gre to v nos? So ljubosumni?" se sprašuje in Slovence prosi za nasvet.

Čeprav prizna, da sta sicer brez dlake na jeziku in vedno povesta to, kar mislita, trdi, da nista nikomur storila nič žalega: "Vedno sva prijazna, dobrosrčna in poštena."

Trdi, da se ne hvalita, da sta najboljša: "Ko smo se družili in razpravljali o raznih zadevah, sva res vedno povedala svoje mnenje in tudi povedala, kako midva narediva in delava določene stvari. Nikoli nisva žalila nekoga, ki na primer nima avta nad 20 tisoč evrov."

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

"Midva sva bila v družbi takšna, kot sva doma. Mož me je ves čas poljubljal na čelo, na usta, na lička ... Vsakič, ko je prišel mimo."

Prav to, da jo je mož večkrat objel, meni, da je bil razlog zavisti za mnoge ženke: "Drugi moški tega ne počnejo in vse ženske so bile ljubosumne, ker je moj mož tako zelo pozoren do mene."

"Jaz ne morem v družbi lagati in si izmišljevati nekih težav in problemov, če jih nimava," trdi.

Odziv ostalih uporabnikov jo je presenetil:

Slovenka, ki je iskala nasvet, je naletela na obsežen odziv skupnosti. Mnogi so delili svoje izkušnje, vpoglede in nasvete glede njene težave.

V diskusiji so ji ponudili različne perspektive in razmisleke o njeni situaciji. Nekateri so se osredotočili na praktične rešitve, medtem ko so drugi podelili svoje osebne izkušnje, pa tudi občutke, ki so jih dobili ob njenem zapisu. Tako so ji svetovali:

  • "'Sva obadva brez dlake na jeziku in vedno poveva to, kar misliva.' V tem grmu tiči zajec. Ljudje ne marajo takih. Zadržita opazke zase – ni treba vsega blekniti, kar vama pade na pamet. Čustvene inteligence vama primanjkuje (po zapisanem sodeč)."

  • "Veliko ljudi meni, da so brez dlake na jeziku, pa so samo preprosto neobzirni ali celo nesramni. Včasih je treba biti tudi malo takten. To je lahko en razlog, zakaj se vaju ogibajo. Drugo pa tole opisovanje popolnosti. Še čisto vsak, ki je tako propagiral svojo uspešnost in svojo zlato zvezo, se je zanj pokazalo, da je vse to le prazen ništrc in da za tem nič ni – le fasada. Kdor je resnično srečen in uspešen, tega nikoli – niti v taki objavi – ne opisuje na glas. To je pa drugi razlog, da gresta lahko ljudem na živce – oh, kako sva uspešna in srečna. Daj no."

  • "Joj, joj, se vidi, da si še mlada. Vidva se bosta zelo hitro razšla. Tisti, ki morajo v javnosti igrati, da so srečen par, tisti, ki se kar naprej dotikajo in poljubljajo, tisti imajo največ masla na glavi. Zelo previdno preglej njegov telefon. Verjamem, da boš presenečena. In ne, niso zavistni – samo neprijetna sta. Zoprna – po domače. Takih pa ljudje ne maramo."
  • "Tvoj problem je naslov tvojega komentarja, še enkrat ga preberi. Nihče noče takih prijateljev – to se začuti. Vedo, da jih imaš za manj, sebe pa za več."

Kako bi paru svetovali vi?

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel