Živa Avžner | 27. 1. 2023, 09:02

Igralka Mojca Fatur nam je razkrila vse o hudi bolezni, ki jo je premagala

Peter Giodani

"Na začetku je bilo grozno. Ni bila najtežja misel ta, da bi umrla, ampak da bi otroci ostali sami. Ta misel me je čisto napsihirala. Na začetku sem veliko jokala in nisem mogla spati," je začela pripovedovati priznana igralka.

Mojca Fatur je gledališka in filmska igralka. Nastopila je v številnih celovečernih in kratkih filmih ter serijah. Prav tako je napisala zbirko otroških knjig Osamljeni gaj.

Trenutno nastopa v monokomediji Nikoli ni prepozno in polni kulturne domove po celotni Sloveniji. Govori o iskanju smisla in ravnovesja ter da za pogovor s svojo podobo v zrcalu ni nikoli prepozno. Lahko pa je, zlasti, če se v zrcalo pogledate z žlahtno komedijantko Mojco Fatur, do solz zabavno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mojca Fatur (@faturmojca)

Marsikdo misli, da je Faturjeva poročena s Klemnom Slakonjo, vendar v resnici za tem tiči druga zgodba.

"Zaročena sva, dokler se ne poročiva. (smeh, op. p.) Malce sva lena. Ko bi se en poročil, drugi misli, da ni pravi čas in obratno. To je formalnost, zdi se mi, da je največja zaprisega otrok. Ko imaš otroka, se vzpostavi odgovornost in vez, takrat postaneš še večja celota. Tudi dva sta družina, ampak otrok ti da neko posebno povezanost," nam je zaupala igralka in dodala, da sta skupaj že od začetka leta 2010, jeseni istega leta pa sta se zaročila.

Faturjeva ima iz prejšnjega zakona sedemnajstletno hči Milo, s Klemnom pa enajstletnega Ruja in sedemletnega Leva. Pravi, da je usklajevanje vseh obveznosti zelo zanimivo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mojca Fatur (@faturmojca)

Njeno življenje zaznamovali dve težki diagnozi

Faturjeva je med četrtim in šestim letom zaradi aplastične anemije večino časa preživela na hematološkem oddelku. 

Mlada deklica je bolezen takrat premagala, nato pa jo je ulovila neozdravljiva bolezen mielodisplastičnega sindroma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klemen Slakonja (@klemenslakonja)

V pogovoru z Zvezdano Mlakar je prvič razkrila vse podrobnosti svojega zdravljenja in spopadanja z boleznijo, ob tem pa ji je vsak trenutek ob strani stal zaročenec Klemen.

Kako se je počutila, ko je izvedela slabo novico?

Faturjeva nam zaupa, da je bilo grozno. Že od malega opaža, da si najprej pusti 14 dni drame, kjer si dovoli najhujše možne scenarije, nato to obdobje prekine in začne iskati rešitve.

"Ni bila najtežja misel ta, da bi umrla, ampak da bi otroci ostali sami. Ta misel me je čisto napsihirala. Na začetku sem veliko jokala in nisem mogla spati. Ker sem se spomnila zdravljenja iz otroštva in ker sem vedela, da imam tri otroke, sem bila prepričana, da tega napora ne bom zdržala," je še pojasnila.

Peter Giodani

Če želite njunemu pogovoru prisluhniti le v audio verziji, epizodi prisluhnite prek spodnjega okvirčka:

Ali nas poslušajte prek:

Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts

Več o Mojci Fatur, trenutkih s Klemnom Slakonjo in otroki, njenem otroštvu in vragolijah, gledališču, novi monokomediji in zdravljenju neozdravljive bolezni, prisluhnite v podkastu. Se poslušamo?

V Metropolitan podkastu voditeljica Živa Avžner dvakrat na mesec ob skodelici kave gosti različne znane obraze in odkriva njihove zgodbe.

Metropolitan Slovenija

Prisluhnite tudi prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.