23. 12. 2022, 13:11

Nik Škrlec nam je zaupal, kako okreva po grozljivem pretresu možganov in zlomljenem vretencu ter kdaj se vrača na odre

Darja Štravs Tisu

"Igral sem komedijo o možganih s pretresom možganov. To se mi še ni zgodilo!" nas je nasmejal Nik Škrlec.

Nik Škrlec je igralec, youtuber in nekdanji voditelj Malih sivih celic. Znan je tudi kot državni prvak v pomnjenju, rekorder v recitiranju decimalk števila π in strasten potapljač na vdih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nik Škrlec (@nikskrlec)

Pred kratkim je začel z novo predstavo Zdrava pamet. Gre za možgansko monokomedijo, s katero širši Sloveniji predstavlja svojo interaktivno razstavo.

Načrte mu je prekrižala grozljiva nesreča, ki jo je doživel tik pred eno izmed predstav.

"Pred predstavo Zdrava pamet v Domu kulture Kamnik se mi je na vaji zgodila nezgoda, z višine sem padel na hrbet in se udaril v glavo. Organizatorji so bili zelo skrbni in takoj poklicali reševalce, ki so me pregledali in skupaj smo razmišljali, kaj naj naredimo. Vidnih poškodb ni bilo, jaz sem se pa tudi v redu počutil ...V tem času je bilo še nekaj minut do predstave, zato sem sem se odločil, da zadevo vseeno izpeljem, čeprav zdaj za nazaj vem, da je bila to neverjetno neumna ideja," nam je že pred časom zaupal.

Darja Štravs Tisu

Po poškodbi je za dlje časa obtičal v postelji. Ker je priporočljivo, da si po pretresu možganov v temnih prostorih brez obremenitev zaslonov, je čas preživljal brez mobilnih naprav.

"Uvedel bom digitalni post. Ko sem ostal brez zaslonov, sem mislil, da je konec sveta. Pa ni. Naša glava deluje boljše, kadar ima neomejen prostor. Na zaslonih imamo ves čas motilce in to zajeda zmožnost naše zbranosti," nam je zaupal v epizodi Metropolitan podkasta.

Če želite njunemu pogovoru prisluhniti le v audio verziji, epizodi prisluhnite prek spodnjega okvirčka:

Ali pa nas poslušajte prek:

Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts

Več o Niku, o njegovi novi predstavi Zdrava pamet, pomnenju, mnogih talentih in preživljanju trenutkov z ženo Leno Hribar Škrlec, prisluhnite v podkastu. Se poslušamo?

V Metropolitan podkastu voditeljica Živa Avžner dvakrat na mesec ob skodelici kave gosti različne znane obraze in odkriva njihove zgodbe.

Metropolitan Slovenija

Prisluhnite tudi prejšnjim epizodam Metropolitan podkasta:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.