L. PA. | 22. 6. 2024, 08:00

Raj na Zemlji: obisk tega zelenega kotička je lahko ideja za vaš naslednji vikend izlet

TikTok/avocadodoc

Ob priljubljeni izletniški točki v osrčju Slovenskih goric se je nedavno odprl prenovljen kamp.

Ko razmišljamo o tem, do katerega slovenskega jezera skočiti na enodnevni izlet, so favoriti navadno Blejsko in Bohinjsko jezero, jezero Jasna, morda tudi Velenjsko, Planšarsko in Lovrenška jezera, a naša mala zelena deželica ponuja še veliko več: skoraj bi lahko rekli, da ima vsak kraj relativno bližnje jezero, kamor se radi odpravijo okoliški prebivalci, pa tudi turisti. Jezer v Sloveniji je namreč po nekaterih podatkih več kot 1400!

V zadnjem času so tako denimo odkrili Blaguško jezero, ki se nahaja v Pomurju, v naselju Blaguš v občini Sveti Jurij ob Ščavnici.

Morda vas zanima tudi:

Jezero, veliko 12 hektarjev in na najgloblji točki globoko 15 metrov, je nastalo v 60. letih prejšnjega stoletja z namenom zbiranja vode, s katero so v poletnih sušnih mesecih namakali polja, je navedeno na spletni strani Čas za izlet. Danes pa gre za priljubljeno izletniško točko, ki omogoča sprehode, sončenje, kopanje, kolesarjenje, vožnjo s čolnom ali ribolov.

@cicointhewoods Stunning Glamping in 📍Slovenia. #travelcoupledreams #foryoupage #cozycabins #intothewoods #slovenia #outdoorlife #cozyvibes ♬ Some Say - Adam Ulanicki

Ob jezeru so tudi gostinski lokal, kjer lahko dobite pravo prekmursko gibanico, in nastanitve, ki omogočajo zares pristen stik z naravo. Najprej je bil tam pred leti glamping resort, zdaj pa so na njegovem mestu, kot smo nedavno poročali, odprli prenovljeni premium kamp, ki po novem sodi pod okrilje avstrijske hotelske verige Falkensteiner.

Kamp obsega 47 parcel dveh kategorij in 20 mobilnih hišk, pričakujejo pa, da bodo z njegovim odprtjem privabili še več turistov iz Avstrije in Nemčije. Sicer pa so, še piše Čas za izlet, v okolici jezera že pred mnogimi leti prepoznali tudi posebna sevanja, ki naj bi vplivala na počutje.