P. F. | 16. 12. 2023, 08:00

Razkrivamo: kako skuhati okusen kuhanček, ob katerem nas ne zadane sladkorna

Profimedia

V kuhančku lahko uživamo tudi brez slabe vesti!

Kuhano vino je sinonim za december in praznično vzdušje. Lepo nas pogreje, vsebuje ravno prav alkohola, da se ne napijemo prehitro, začimbe dišijo in nas spominjajo na idiličen božič. Je pa pitje kuhanega vina za nekatere prav sladki greh, ki se mu raje izogibajo, da ne staknejo sladkorne.

Na srečo lahko vzamemo stvari v svoje roke in si pripravimo kuhančka, kakršnega si sami želimo. Ni potrebe, da bi v telo vnašali nenormalne količine sladkorja, ki ga vsebujejo kuhančki v centru mesta, prav tako lahko ohranimo odličen okus pijače, če ne celo boljšega. Razkrivamo domač recept, ki bo zadostil tako brbončicam kot tudi telesni liniji.

Vsi recepti na spletu, ki ponujajo pot do okusnega kuhanega vina, vsebujejo čisto preveč sladkorja. Ne potrebujete ga, da vam pijača tekne. Ko si pripravljate seznam sestavin za nakup, lahko sladkor brez težav razpolovite na polovično maso, če ne celo na eno tretjino. Za pogumne je dovolj že četrtina ali nič sladkorja. Obljubljamo, da bo sadje dodalo aromo, ki bo nadomestila sladkasti okus.

Profimedia

Primer recepta za okusnega kuhančka

Seznam sestavin:
1 liter rdečega vina,
350 ml vode,
2 limoni,
2 cimetovi palčki,
10 klinčkov,
1 jabolko, narezano na krhlje,
2 pomaranči, narezani na krhlje,
3 žlice sladkorja (sladkor lahko po želji tudi povsem odvzamete ali ga še zmanjšate).

Vse sestavine zmešate v veliki posodi, jo pristavite na ogenj in segrevate do točke tik pred vretjem. To je vse. Na zdravje!

Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere