Malice niso nič več poceni, zato si jo številni pripravijo in vzamejo s seboj v službo. Tukaj je enostaven recept za odlično jed, ki vam ne bo obležala v želodcu.
Grške lepinje z jogurtom so čedalje bolj priljubljena izbira za zajtrk ali malico, še posebej za tiste, ki med delovnim tednom svoj obrok pojedo v službi. Priprava ne vzame veliko časa, končni rezultat pa je res navdušujoč. Za ta recept bo dovolj le nekaj sestavin, lepinje pa so pripravljene v približno 15 minutah. Zunaj so hrustljave, znotraj mehke in lahko jih pojeste za zajtrk, večerjo ali za malico.
Sestavine
- 350 ml grškega jogurta
- 300 g moke
- 20 g masla
- 2 žlici olivnega olja
- 1 majhna poravnana žlička soli
- 1 pecilni prašek
- nekaj rezin sira
- nekaj rezin šunke
View this post on Instagram
Priprava
Jogurt, sol, pecilni prašek in olivno olje najprej zmešate v skledi, nato dodate moko in zamesite testo. Ko postane kompaktno, ga razvaljate na približno pol centimetra debeline in prerežete na dva dela. Na en del razporedimo sir in šunko, nato ga prekrijemo z drugim delom testa in narežemo na kvadrate. Lepinje pečemo na srednje visoki temperaturi približno štiri minute na vsaki strani, dokler ne dobijo zlate barve in hrustljave površine.
Preberite še:
- Pecivo, ki ga je oboževala vsa Jugoslavija: potrebujete le 4 sestavine in 30 minut časa
- Recept: Slastna poletna torta z grškim jogurtom in sadjem (BREZ sladkorja in peke!)
- Zajtrk, ki vas bo navdušil: energijske palačinke iz dveh sestavin brez moke
Za najboljši rezultat je priporočljivo, da jih pečemo v ponvi s teflonskim dnom in da ponve ne prenatrpamo, da se enakomerno spečejo. Najboljše so, ko so še tople, a mogoče jih je pogreti v mikrovalovni pečici in uživati v njihovem popolnem okusu. Dober tek!