N. V. | 15. 7. 2022, 12:59

Odkrit pogovor z Mulejem: "Rado, se res drogiraš?"

Bobo

Na igralca že leta letijo obtožbe, da je zasvojen z drogo. "Jaz nisem svetnik ..." nam je zaupal v iskrenem pogovoru o tem, kaj si misli o drogah in ljudeh, ki jih uporabljajo. 

Igralec Rado Mulej je zaradi svoje energije, poskočnosti, večne dobre volje in zgovornosti že leta žrtev obtožb, da je zasvojen z drogo. Vsi namreč mislijo, da se drogira. A resničnost je popolnoma drugačna. Mulej nam je v pogovoru zaupal, da še nikoli ni poskusil drog. V bistvu, pravi, je velik borec proti njim.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rado Mulej (@radomulej)

"Ljudje vidijo veselega človeka in mislijo, da je na čem"

"To mi gre blazno na živce," pove, ko se pogovarjamo o tem, kako se je več let soočati s tovrstnimi obtožbami. Ljudje so, kljub temu da je svoje stališče do drog že večkrat javno izrazil, prepričani, da se drogira.

"Ti ljudje imajo sami sprane glave. Niso navajeni, da je lahko človek cele dneve dobre volje, da uživa v vsakem trenutku svojega življenja. Ljudem ni jasno, da se to da brez nekih substanc," nam je zaupal.

"Veste, življenje samo po sebi je največja droga!"

Razmišlja, da bi opravil test za droge in ga javno objavil ter tako enkrat za vselej utišal zlobne jezike. "Pa bodo videli, če sem kdaj poskusil drogo ali ne ... Nisem! Raje se ubijem, kot bi jo!" je močno prepričan.

"Droge niso v redu!"

Ironija je, da je v resnici Mulej velik borec proti drogam: "Nobena stvar me ne vrže bolj iz tira kot dejstvo, da se toliko ljudi danes drogira. Danes si pravzaprav čudak, če se ne drogiraš."

"Ne razumem, kako lahko ljudje samih sebe ne spoštujejo dovolj, da bi užili življenje brez 'biti v drugih dimenzijah'."

Opaža, da se drogira predvsem vse več mladih. "Naj dajo starši malo pozornosti na svoje otroke. Naj jim dajo teste. Če bi jaz vodil državo, bi dal vsem staršem zastonj teste za droge, da preverjajo svoje otroke in jim pomagajo, preden pregloboko zabredejo."

"... bolje kakšen kozarček tu in tam spiti"

"Jaz nisem svetnik. Če gremo ven, kdaj spijem kakšen kozarček, tudi cigarete kadim ..." prizna. Da je oboževalec dobre kapljice, kaže tudi dejstvo, da ima svojo znamko gina – imenuje se GiniBee.

Ima svojo proizvodnjo, vari dva gina, proizvaja tri tonike, tudi takšne brez sladkorja, na voljo ima celo brezalkoholni gin tonik. Posebnost njegovih ginov je, da vsako šesto brinovo jagodo namoči v slovenski med, okus mu dajo tudi lipov list, vrtnica, ingver ... Prav posebne vrste gin je Premium, ki je narejen s tri leta staranim brendijem v hrastovih sodih.

Ljubitelji njegovih ginov so številni zvezdniki, med njimi Neda Ukraden, Tereza Kesovija, Branko Đurić Đuro, Luka Basi in mnogi drugi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rado Mulej (@radomulej)

Igralec, ki se ga gledalci najbolj spomnijo po vlogi reševalca Mileta v komični seriji Naša mala klinika, se je lotil proizvodnje prvega slovenskega ruma, ki ni le za v potico in ga poimenoval Ron Pirado. 

A to še ne pomeni, da zagovarja prekomerno pitje alkohola: "Seveda to ni v redu. Ampak pijan človek je zgolj nekoliko bolj vesel, medtem ko so zasvojenci z drogami grozni: jih zateguje in ne vedo zase."

"Zase vem, da ko spijem kakšen kozarček, sem samo še bolj vesel," pove v smehu.

Tudi pri alkoholu je treba paziti, da ga ne popiješ preveč, pravi in izpostavi pasti alkoholizma. "Veliko družinskega nasilja je zaradi alkohola," poudari.

Podpora znancev

Tisti, ki igralca osebno poznajo, vedo, da je zgolj dobrovoljček, in ne uživalec drog. To dejstvo potrjujejo tudi komentarji pod objavami, kjer se je Mulej razpisal o drogah.

Radijska in televizijska voditeljica Jana Morelj meni, da se Mulej ne sme ozirati na zlobne jezike. "Ko jih j***!" je zapisala.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.