N. V. | 2. 6. 2022, 08:36

Seksi igralec iz uspešnice Beg iz zapora praznuje ABRAHAMA

Profimedia

Bi mu pripisali toliko let? Poglejte, kakšen je bil videti kot otrok!

Priljubljeni ameriški igralec Wentworth Miller, poznan po glavni vlogi uspešnice Beg iz zapora (Prison Break), praznuje abrahama. Ob tej priložnosti, razkrivamo dejstva iz njegovega življenja, ki jih morda še ne veste.

Po koncu snemanja serije se je umaknil iz javnosti – na Instagramu se le redko pojavi in zdi se, da se zadnjih nekaj let ne pojavlja na naslovnicah medijev.

Mnogi celo menijo, da je po zadnji predvajani epizodi leta 2017 zvezdnik skupaj s soigralcem Dominicom Purcellom za vedno zapustil šovbiznis, zlasti ko sta se odločila, da ne bosta igrala v 6. sezoni. 

Kje se je po Begu iz zapora še pojavil?

Nadaljeval je z nekaterimi projekti, kot je nastop v 14 epizodah serije Flash, več kot 20-krat se je pojavil v seriji Legende jutrišnjega dne in se na kratko pojavil v seriji Batwoman. Dobil je tudi stranske vloge v serijah Zakon in red: posebna enota za žrtve in Gospa tajnica

Mladost

Na svet je prijokal 2. junija 1972. Njegovo rojstno ime je Wentworth Earl Miller III. Rodil se je ameriškim staršem, očetu Wentworthu E. Millerju II. in materi Roxann Miller

Ima dvojno britansko in ameriško državljanstvo. Njegov oče je afroameriškega, jamajškega, nemškega in angleškega porekla, medtem ko je njegova mati ruskega, švedskega, francoskega, nizozemskega, sirskega in libanonskega porekla.

Ima dve sestri, Leigh in Gillian. Ko je bil star eno leto, se je njegova družina preselila v Park Slope v Brooklynu v Združenih državah Amerike.

Po horoskopu je dvojček in je tudi ateist. Obiskoval je univerzo Princeton, kjer je leta 1995 diplomiral iz angleške književnosti.

Zasebno življenje

Igralca so večkrat povezovali z Lukom Macfarlanom. Kdo je on in kako sta se spoznala?

Profimedia

Luke Macfarlane je igralec. Po poročanju različnih virov sta se Wentworth in Macfarlane začela videvati leta 2007, to je bilo šest let, preden je zvezdnik Bega iz zapora javno izjavil, da je gej. 

Podrobnosti o tem, kako sta se spoznala, so skope zaradi pomanjkanja verodostojnih virov. Niti ni jasno, ali sta hodila. Oba sta vedno uživala v družbi drug drugega, so si enotni ameriški mediji. 

Izstop iz omare

Da je homoseksualec, je priznal v pismu mednarodnemu filmskemu festivalu v Sankt Peterburgu v Rusiji, medtem ko je zavrnil povabilo, ki so mu ga poslali.

Dejal je: "Kot nekdo, ki je v preteklosti užival v obisku Rusije in lahko tudi trdi, da je ruskega porekla, bi z veseljem rekel da," je zapisal. "Vendar pa moram – kot gej – vabilo zavrniti. Zelo sem zaskrbljen zaradi trenutnega odnosa ruske vlade do istospolno usmerjenih moških in žensk."

Menil je, da je situacija nesprejemljiva. Po svoji vesti se ne more udeležiti slavnostnega dogodka, ki ga gosti narod, kjer se tistim, ki so drugačni, sistematično onemogoči dostop do njihove osnovne pravice: do ljubezni in odprtega življenja, je povedal. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.