N. V. | 5. 6. 2022, 12:36

VIDEO: Neprimerno? Alicia Keys v čast kraljice zapela pesem o New Yorku

Profimedia

Kje je betonska džungla, iz katere so narejene sanje? Alicia Keys pravi, da v Londonu, oboževalci pa ji ne verjamejo povsem.

Oboževalci so imeli zmedene obraze, ko je Alicia Keys na koncertu ob platinastem jubilejnem koncertu kraljice začela peti svojo pesem Empire State of Mind.

Pesem je ena izmed uspešnic izvajalke, toda besedilo je napisano kot ljubezensko pismo New Yorku, zato so bili mnogi zmedeni, uporabniki Twitterja pa se v en glas sprašujejo, zakaj se je pevka odločila za izvedbo pesmi na britanski proslavi?

Profimedia

Odzivi na Twitterju

"Zakaj Alicia Keys poje o tem, kako neverjeten je New York City – ob praznovanju angleške kraljice? Mogoče bi morala izbrati drugo pesem?" je vprašal uporabnik Twitterja.

"Čeprav mi je všeč pesem o New Yorku, si v Londonu, srčica," je komentiral še en tviteraš.

Še en zbegan oboževalec je povedal: "Obožujem Alicio Keys, toda če smo predstavili najboljše, kar zmore Britanija, zakaj pojemo o New Yorku sredi Londona?"

Zamenjala besedilo

Pevka je opazila, da je množica zmedena in nekoliko nenavdušena, zato je hitro zamenjala besedilo. V naslednjem verzu je namesto 'New York' zapela 'London'.

Kljub nekaj zadovoljnim oboževalcem večina gledalcev koncerta ni odobravala bizarne in neprimerne izvedbe. Poleg tega, da je pred Buckinghamsko palačo izpostavila svojo ljubezen do New Yorka, je pevka razburila nekatere Britance tako, da je začela svojo predstavo s primerjavo Londona z New Yorkom.

"Ko sem v Londonu, se počutim, kot da sem doma. Spominja me na New York," je dejala, preden je začela s pesmijo.

Zabava v čast kraljice

Pevka je bila ena izmed mnogih glasbenikov s seznama A, ki so nastopili na dogodku. Pela je skupaj s Queeni, Hansom Zimmerjem, Ello Eyre, Craigom Davidom, Georgeom Ezro, Lin Manuelom Mirando, Andreo Bocellijem in Diano Ross.

V Buckinghamski palači je potekala platinasta zabava, na tisoče oboževalcev pa se je zbralo zunaj, da bi uživali v koncertu in proslavili kraljičino vladavino.

Koncert je le eden od mnogih dogodkov med štiridnevno državno proslavo v čast 70 let kraljice Elizabete II na prestolu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.