17. 6. 2022, 14:58

VIDEO: Štajerce obnorele legende slovenskega hip-hopa z Emkejem v ospredju!

Rene Romih

Vikend, ki je pred nami, prinaša visoke temperature in pestro glasbeno dogajanje, pretekli vikend pa so na štajerskem mladinskem festivalu KURSfest mladino zabavali vedno bolj popularni slovenski hip hoperji, Emkej, Drill ter Mrigo&Ghet. Tudi mi smo bili tam.

Koncertno dogajanje je tik pred začetkom šolskih počitnic v polnem zagonu. Kljub bojazni, da bo koncert odplaknil dež, so mladi in ambiciozno naravnani študentje razgreli množico na 7. tradicionalnem mladinskem festivalu KURSfest. "Želeli smo začeti z druženje že v četrtek s chillout cono in s kinom na prostem, pa nam vreme žal ni bilo naklonjeno, zato smo morali kino na prostem odpovedati," nam je zaupal eden od organizatorjev Aljaž Brunčko iz Kluba študentov Ruš, Selnice in Lovrenca | KURS.

S filmi so se želeli vrniti v zgodnja šestdeseta leta prejšnjega stoletja, v čas, ko se je rojeval rock'n'roll in so The Rolling Stones s svojo glasbo spreminjali svet.

Pomagajte študentom najti vlomilca!

Preden zaplešemo v glasbeno dogajanje, ki so ga organizirali študenti KURS, naj pozovemo vse bralce k pomoči mladim študentom, ki so se znašli v stiski. Na Facebook profilu so zapisali:

Pozdravljeni,
po našem festivalu KURSfest je prišlo do kraje in sicer ukradli so nam Playstation 4, 2 kontrolerja in CD od Call of Duty Cold War. Ukraden je bil v ponedeljek med 10:00 in 16:00. V kolikor imate kakršnekoli informacije lahko javite na 070 754 378 ali pa javite kar na Policijo Ruše.
V kolikor bo kdo v kratkem kupil Playstation 4 ali pa videl, da ima nekdo na Playstation 4 uporabnika kot sta: Gos Pod in Beni Beni naj prosim pokliče na zgoraj napisano telefonsko številko.

Z legendami slovenskega hip hopa v šolske počitnice

Na travniku pri glasbeni šoli so se mladi čez dan družili v chillout coni, kjer so igrali različne družabne igre in uživali na ležalnikih ob glasbi DJ-ja Tonija Božanskega. Za lačne in žejne sta poskrbela Nelly's food truck in Huta, ki sta navdušila mlade. "Vedno je pametno kaj prej pojesti, preden vkorakaš v glasbeno noč," se je pošalil eden od udeležencev. 

Več kot 600 navdušencev legendarnega slovenskega hip hopa se je prepustilo objemu gozda in "zamuvalo" na hip-hop beate z EMKEJem in Muzičari, nastopili pa so tudi Drill ter Mrigo&Ghet. "Nastopajoči so nas zabavali pozno v noč," je povedal Brunčko

Vrhunec vikenda je bil koncert hrvaške zvezdnice Vesne Pisarović, Grupe Vigor in skupine YU Generacija, ki se ga je udeležilo približno 800 ljudi.

"Z obiskom in potekom festivala smo zelo zadovoljni in po dveh letih premora zaradi korone že komaj čakamo naslednjega. Upamo, da ste uživali in da smo vam popestrili junijski vikend. Na še mnogo takšnih," so bili iz srca hvaležni organizatorji.

Ta vikend pa bodo nastopili ponovno na štajerskem koncu, in sicer v Celju. Klub študentov občine Celje organizira še en uvod v poletje. V atrij Celjskega mladinskega centra v soboto, 18. 6. 2022, prihajata MRIGO in GHET.

Vstopnine ni!

Domača ambasadorja street kulture Mrigo in Ghet sta nase opozrila že leta 2011, ko je izšel eden najboljših slovenskih hip hop albumov MRIGZ 'N' GHET HITZ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emkej Wudisban (@emkej_wudisban)

V letih, ki so sledila se je zgodil Ghetov Z Bloka Snajper, z mariborcema Emkej in Mito so lansirali Velebor in neusmiljeno koncertirala po Sloveniji in tudi preko meja (Zagreb, Rovinj, Beograd).

Leta 2019 sta naredila VSE!

Dobesedno. S predstavitvijo plate, za katero je velenjska mladina zadnjih 8 let pisala Božičku, sta razprodala ljubljansko Galo Halo, s 5 singli (Fonkdat f. Drill, Nebit, Naprvemestu, Pregloboko, Chas f. Anu) pa se izstrelila v slovensko glasbeno stratosfero in se uvrstila med izbor najboljših albumov leta po izboru portala 24ur.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emkej Wudisban (@emkej_wudisban)

Z novim letom sta nas ko' snajperski naboj v čelo udarila z naznanitvijo prav tega komada. Novi album 'Še' prinaša dvojno dozo bengerjev, ki so jih ob dvojcu podpisali še lokalni sceni dobro znani hip hop baronice in baroni Emkej, Mito, Luks (Forever), Polona in Masayah. S svojim trdim in neizprosnim slogom sta kriva za peklenske rap nastope po vsej Sloveniji, odre pa sta delila tudi s hip-hop legendami, kot so: ONYX, M.O.P., GZA (Wu Tang Clan) in DAS EFX, so zapisali na spletni strani Mladinskega centra Celje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.