Ž.A. | 24. 3. 2023, 09:14

Za uspeh in razvijanje mladega Žana Hauptmana je zaslužna prav posebna oseba

Aleksandra Saša Prelesnik

Skoraj vedno obstaja vsaj ena oseba, ki vas potiska naprej. In tako je bilo tudi pri Žanu.

Žan Hauptman je mladi mariborski glasbenik, sicer diplomirani džez pevec, ki poleg samostojne glasbene kariere prav tako sodeluje pri različnih skupinah, kjer igra klaviature in poje back vokale.

Njegove pesmi so bile na Valu 202 kar trikrat popevka tedna, lani pa smo ga spremljali na slovenski Emi, kjer se je predstavil s skladbo Sledim. 

Aleksandra Saša Prelesnik

Hauptman je že pet let na samostojni poti solo pevca. V otroštvu je treniral borilne veščine, zdaj pa je diplomirani džez pevec. "Nimam pojma, kako sem prišel do tega. Verjetno je največji faktor to, da nisem bil prisiljen," je prepričan.

Zaradi koga je napredoval na karierni poti in ni ostal na isti točki?

"Po mojem bi ostal na isti točki, če ne bi bil ravno ata tisti, ki je rekel: 'Ej, ne bom več s tabo igral, če boš vse igral iz C-dura, zato se, prosim, nauči še druge lestvice in bova igrala.' Morava povedati, da C-dur zato, ker je najenostavnejši, ni nobenih višajev, nižajev. Samo bele tipke. A ni ravno bistvo, da ima klavir črne in bele tipke? Ja. To si pa verjetno zdaj spoznal, ko si igral džez in je tega veliko. Seveda. Črne tipke tudi morajo biti. Mora biti 'tension', da pride 'release'. Ker prvega ni brez drugega. To tudi v življenju dostikrat vidiš. Se mi zdi."

V podkastu je sicer večkrat poudaril, da mu je celotna družina stala ob strani.

Celotni epizodi Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner lahko prisluhnete spodaj:

Preberite tudi: Neverjetni realistični portreti: s pomočjo umetne inteligence so obudili ikonične pokojne zvezdnike

Morda vas zanima še: Ta znana voditeljica odšla iz RTV Slovenija, zdaj v javnost prišla takšna fotografija