A. B. | 22. 3. 2023, 11:45

Neverjetni realistični portreti: s pomočjo umetne inteligence so obudili ikonične pokojne zvezdnike

Twitter/ Victor/'Privacy' is freedom from unauthorized intrusion/fotomontaža

Marsikdo se morda sprašuje, kako bi slavni ljudje izgledali danes, če ne bi zapustili tega sveta. Istanbulski odvetnik in fotograf je ustvaril serijo fotografij, ki prikazujejo, kakšni bi bili. Med njimi sta tudi princesa Diana in pevec Michael Jackson.

Nekateri posamezniki, ki jih danes prepoznavamo kot svetovne ikone, so žal prehitro zapustili ta svet. To, kako bi bili videti danes, je lahko le plod naše domišljije. A zahvaljujoč ustvarjalnosti in umetni inteligenci lahko dobimo vpogled v to, kako bi danes, kot starejši, izgledali. 

Alper Yesiltas, istanbulski odvetnik in fotograf, je ustvaril serijo fotografij z naslovom 'Kot da se ni nič zgodilo', ki prikazuje srhljivo realistične portrete davno preminulih zvezdnikov v njihovih zlatih letih. Da bi bile fotografije videti čim bolj resnično, je avtor fotografije obdelal s različnimi programi in opremo, s katerimi je ustvaril zares mogoče potrete. 

Michael Jackson: kralj popa

Michael Jackson je po vsem svetu znan kot kralj popa. Za čas svojega življenja si je ustvaril podobo; predstavljal je modno ikono, njegovi glasbeni spoti za pesmi kot je denimo Triller še danes veljajo za vzor ikoničnih glasbenih gibov. Diagnosticirali so mu kožno bolezen vitiligo, ki se kaže v belih lisah na koži in občutljivosti na sončno svetlobo. Za zdravljenje bolezni je uporabljal svetla ličila in kreme na recept za beljenje kože, da bi prikril neenakomerne barvne madeže, ki jih je povzročila bolezen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

John Lennon, legendarni član Beatlov 

John Winston Ono Lennon (rojen kot John Winston Lennon) je bil angleški pevec, pisec besedil, glasbenik in mirovni aktivist, ki je dosegel svetovno slavo kot ustanovitelj, soustvarjalec, sovokalist in ritem kitarist skupine The Beatles. Zanj je bilo značilno uporništvo sistemu. 

Njegovo avtorsko sodelovanje s Paulom McCartneyjem, bas kitaristom skupine The Beatles, ostaja najuspešnejše v zgodovini glasbe. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

Princesa Diana 

Pokojna princesa Diana, valižanska princesa, se je rodila kot Diana Frances Spencer. Leta 1975, ko je njen oče podedoval grofovski naslov, je prejela naziv lady Diana Spencer. Leta 1981 se je poročila z valižanskim princem, današnjim kraljem Karlom lll. Družina je bila za princeso, ki je imela dva sinova, princa Williama in Harryja, zelo pomembna.

Po ločitvi od valižanskega princa je princesa še naprej veljala za članico kraljeve družine. Umrla je v nedeljo, 31. avgusta 1997, v prometni nesreči v Parizu. Ob smrti je žaloval ves svet. Tudi po njeni smrti princesino delo živi naprej v obliki spominskih dobrodelnih organizacij in projektov za pomoč ljudem v stiski.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.