N. V. | 25. 5. 2023, 20:37

Znana vzrok in kraj smrti kraljice rock'n'rolla Tine Turner

Instagram/Tina Turner

Živela je težko življenje, poslovila pa se je pri 83. letih.

Po boju s črevesnim rakom, visokim krvnim tlakom in presaditvi ledvice, je pevka Tina Turner umrla naravne smrti v svojem domu v Švici, so potrdili za DailyMail. Turnerjevo sta preživela dva od njenih štirih sinov – dva sta umrla pred njo – in njen 67-letni mož Erwin Bach.

Že pred leti je smrti gledala v oči

V svoji knjigi, kjer piše o spominih, je razkrila, da se je leta 2016 prijavila v organizacijo za pomoč samomorilcem, saj je bila psihično pripravljena na možnost smrti. Turnerjeva je ugotovila, da je njen nenadzorovani visok krvni tlak pospešil poškodbe njenih ledvic – telo pa je želela ugasniti na svoj način. Njen mož Erwin Bach ji je leta 2017 nesebično podaril svojo ledvico in ji tako podaljšal življenje.

Želi, da si jo svet zapomni kot 'kraljico rock'n'rolla'

Smrti se ni bala. 9. aprila 2023 je v svoji zadnji javni izjavi za The Guardian na vprašanje, kaj jo pri staranju plaši, odgovorila: "Nič. Je del avanture življenja in sprejemam vsak dan s tem, kar prinaša."

Profimedia

Povedala je, da upa, da si jo bo svet zapomnil "kot kraljico rock'n'rolla. Kot žensko, ki je drugim ženskam pokazala, da si je v redu prizadevati za uspeh pod njihovimi pogoji".