1. 4. 2020, 08:36

Selitev v Los Angeles: Harry in Meghan ugašata Instagramov profil in začenjata novo življenje

Profimedia

Prišel je čas, ko se bo v življenju Harryja in Meghan marsikaj spremenilo. Z aprilom namreč ne bosta smela uporabljati več nazivov ali pa besede kraljevi za svoje posle, ki jih bosta imela. Ugasnila sta tudi Instagramov profil …

Nazivov njuni kraljevi visočanstvi od 1. aprila Meghan Markle (38) in Harry (35) ne smeta več uporabljati, ostala sta jima le naziva vojvoda in vojvodinja Susseška. Računala sta tudi, da bosta lahko uporabljala vsaj naziv kraljevi, za svoje posle, a tudi to ne bo mogoče.

Od 1. aprila  tudi ne bosta imela več svoje pisarne v Buckinghamski palači. O tem in na sploh o celotnem položaju nekdanjega princa so se dogovorili kraljica Elizabeta II. (93), prestolonaslednik princ Charles (71) in takrat še princ Harry. Vse skupaj bodo po potrebi preučili in spremenili čez eno leto.

Proimedia

Meghan Markle in Harry sta se najprej preselila v Vancouver, nato sta se premaknila v Los Angeles. Poznavalci pravijo, da zato, ker želi Meghan obnoviti svojo igralsko kariero, ki jo je po poroki s Harryjem obesila na klin. Tuji mediji pravijo, da naj bi svoj glas posodila v eni od Disneyjevih risank.  

Mlaidi par je tako na začetku svojega novega življenja. Finančno bosta sedaj povsem neodvisna, pa tudi varovanje, ki sta ga bila prej deležna iz naslova člana ožje kraljeve družine, sedaj odpade. Ugasnila sta tudi Instagramov profil, na katerem sta imela kar 11 milijonov sledilcev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As we can all feel, the world at this moment seems extraordinarily fragile. Yet we are confident that every human being has the potential and opportunity to make a difference—as seen now across the globe, in our families, our communities and those on the front line—together we can lift each other up to realise the fullness of that promise. What’s most important right now is the health and wellbeing of everyone across the globe and finding solutions for the many issues that have presented themselves as a result of this pandemic. As we all find the part we are to play in this global shift and changing of habits, we are focusing this new chapter to understand how we can best contribute. While you may not see us here, the work continues. Thank you to this community - for the support, the inspiration and the shared commitment to the good in the world. We look forward to reconnecting with you soon. You’ve been great! Until then, please take good care of yourselves, and of one another. Harry and Meghan

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

»Odpirava novo poglavje v življenju in želiva svetu koristiti na drugačen način. Čeprav naju ne boste več videli tu (na Instagramu), se najino delo nadaljuje. Verjameva v to, da ima vsakdo na tem svetu potencial, da naredi nekaj dobrega. Hvala vam za podporo, inspiracijo in za to, da boste tudi sami svet naredili boljši. Veseliva se nekih novih priložnosti, bili ste krasni. Do takrat pa čuvajte sebe in svoje najdražje,« sta zapisala Meghan in Harry.

Ne glede na vse pretrese, ki sta jih sprožila s svojo odločitvijo o življenju brez kraljevih obveznosti in nazivov, je kraljica Elizabeta II. dejala, da bosta Meghan in Harry vedno v njihovih srcih. Poleg tega bosta prisostvovala vsem večjim kraljevim dogodkom, a le kot gosta.

Gede selitve Meghan in Harryja v Los Angeles, se je oglasil tudi ameriški predsednik Donald Trump (73). Dejal je, da Amerika ne bo financirala njunega varovanja. »Vojvodinja in vojvoda Susseška ne bosta od ameriške vlade zahtevala varovanja. Najela in plačala ga bosta sama,« se je takoj oglasila njuna predstavnica za stike z javnostjo.

PREBERITE ŠE: Donald Trump: "ZDA ne bodo plačevale za varnost Harryja in Meghan!" ALI Britanska princesa Beatrice že tretjič prestavila poroko, tokrat zaradi koronavirusa

PRIPOROČAMO TUDI: 5 nenavadnih zvezdniških življenj v času koronavirus krize

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.