Sandra Bratuša | 27. 3. 2020, 13:58

Britanska princesa Beatrice že tretjič prestavila poroko, tokrat zaradi koronavirusa

Profimedia

Vnukinja britanske kraljice Elizabete II. princesa Beatrice res nima sreče s poroko. Morala jo je že tretjič prestaviti. Tokrat zaradi virusa korona, ki je življenje ljudi po svetu obrnil na glavo …

Princesa Beatrice (31), ki bi morala 29. junija dahniti usodni da, je morala poroko prestaviti na leto 2021. Z multimilijonarjem, italijanskim aristokratom, nepremičninskim mogotcem, Edoardom Mapellijem Mozzijem (37), bosta tako naslednje leto poskusila v četrto.

Najprej sta morala kar dvakrat poroko prestaviti zaradi Beatricinega očeta princa Andrewa (60), ki se je zapletel v seksualni škandal zaradi prijteljstva z ameriškim pedofilom Epsteinom. Zanikal pa je tudi srečanja z žensko, ki ga je kasneje obtožila spolne zlorabe.

Poroka mladega para bi se morala zgoditi v kapelici St. James v Londonu, poročno slavje pa bi se nato nadaljevalo v Buckinghamski palači. Povabljenih je nekaj sto svatov. Sprva sta Beatrice in Edoardo poroko nameraval prestaviti za nekaj mesecev, a sta se odločila, da bo naslednje leto.

Ljubezen je še mlada

Beatrice se je v bogataša Edoarda Mapellija Mozzija zaljubila lani, letos pa so iz Buckginhamske palače sporočili, da sta se zaročila. Zanimivo je dejstvo, da se je Edoardo razšel s svojim prejšnjim dekletom, arhitektko Daro Huang prav v času, ko so se pojavile govorice, da se videva z Beatrice.

Prodimedia

Celotna zgodba ni najbolj po godu kraljevi družini, a je Beatrice hotela pokazati, da sprejema preteklost svojega bodočega moža. Zato je tudi njegovo nekdanje dekle povabila na poroko. Njegov sin Christopher pa naj bi bil priča. Malce nenavadno, saj je to še majhen deček.

Edoardovi starši so nad zaroko navdušeni. Alex Mapelli-Mozzi in Nikki Williams-Ellis sta ostala v dobrih odnosih. „Beatrice poznamo že vse življenje in kot ustvarjena sta eden za drugega. Vesela sem za sina,“ pravi Nikki. Tudi nevestina mama vojvodinja Fergie je nad hčerino izbiro partnerja zelo zadovoljna.

Edoardova burna preteklost

Profimedia

Aristokrat Edoardo je na pol že član kraljeve družine. Njegov oče ima tako britansko kot italijansko državljanstvo, izhaja pa iz bogate italijanske aristokratske družine. Edoardo ima za seboj kar nekaj burnih zvez, enkrat pa je že bil tudi zaročen. Čeprav poroke ni bilo, pa se mu je v zvezi rodil sin Cristopher.

Kraljica Elizabeta II.  z nastalo situacijo zagotovo ni najbolj zadovoljna. Beatrice pa ni prva iz kraljeve družine, ki bi na svojo poroko povabila nekdanjo svojega bodočega moža. Tudi njen bratranec princ Harry je povabil svojo nekdanjo veliko ljubezen Chelsy Davy.

PREBERITE ŠE: Princ Charles pozitiven na COVID-19: s soprogo Camillo je v samoizolaciji ALI Člani britanske kraljeve družine se šalijo o koronavirusu

PRIPOROČAMO TUDI: Koronavirus: tako se z njim soočajo znani Slovenci

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.