Petra Arula | 19. 3. 2020, 09:21

Koronavirus: tako se z njim soočajo znani Slovenci

osebni arhiv

Koronavirus. Kako se z njim soočajo znani Slovenci, kaj počnejo zdaj in s koliko hrane so se založili?

Kamenko Kesar

Z ženo in mlajšima najstnicama se bomo umaknili v hišo na Rakitni, na teraso privlekli ležalnike, vroč čaj in kup neprebranih knjig ter zakurili ogenj, da si čim bolj približamo občutek dopusta. Starejša najstnika bosta ostala v Ljubljani, kjer si bosta sama kuhala in pospravljala ter tako vadila samostojnost, ki ju kmalu čaka. Upam.

Maja Štamol

Koronavirus v naši družini jemljemo resno, ne pa panično. Že v februarju sem se odpovedala obisku Milana in se sejma Lineapelle in FW nisem udeležila prav zaradi opozoril v zvezi z nevarnostjo okužbe.

Doma skrbimo za higieno, izogibamo se druženju z drugimi, hrane imamo toliko kot vedno in smo srečni, da imamo ob hiši vrt, kjer se lahko brez nevarnosti družimo. Upamo, da ostanemo zdravi!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Štamol Droljc (@majastamol) on

Tjaša Železnik

Glede na to, da so šole od ponedeljka zaprte in je tudi gledališče zaprlo svoja vrata, sva s hčerko večinoma doma. V lepem in sončnem vremenu sva veliko v naravi, v gozdu, to sva v preteklih, skoraj že pomladnih dneh, tudi že storili.

Se pa v zadnjih dneh, kar se le da, izogibava stikov z drugimi, tudi s starimi starši smo v stiku zgolj po telefonu. Tako bo zaenkrat tudi v prihodnje. Seveda pa upam, da bo epidemija kmalu mimo, predvsem pa vsem želim veliko zdravja!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tjaša železnik (@tjasanatalija) on

Oriana Girotto

Na prihod virusa sem se začela pripravljati že prej, predvsem psihološko, ker sem točno vedela, kako bo, ko pride v Slovenijo. Moja družina je namreč v Italiji, zato sem ves čas pozorno spremljala dogajanja. Ker sem vedela, da se bo to zgodilo, sem poskrbela, da imam več dela prek spleta, da več prevajam.

Tudi doma smo se začeli organizirati v primeru, da bi se zaprli vrtci, zato smo bili tudi na to odredbo države že pripravljeni. Seveda se je bomo držali, tako kot se je moji v Italiji, od katerih tudi nihče ni zbolel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oriana Girotto (@girottooriana) on

Nika Veger

Ukrepamo po navodilih, držimo se doma ali v naravi, umivamo roke, jih razkužujemo, kadar je potrebno ... Imunski sistem si krepimo z liposomalnim vitaminom C iz Futuristic Klinike, kjer si bom dala vitamin C vbrizgati intravenozno.

Punci jemljeta tudi Medexov Imunoresist Junior za otroke. Pomembno se mi zdi tudi, da se z otroki čim več o tem pogovarjamo, ker jih je sicer strah. Mi smo si pogledali tudi dokumentarni film o Vuhanu, ki je že na Youtubu. Sicer pa sem na blogu objavila tri recepte za izdelavo razkužil za roke, ki so mi jih zaupale farmacevtke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog (@nikaveger) on

Alenka Košir

Upoštevamo vsa navodila, ki jih je podala država, sem spadajo razkuževanje, nezadrževanje v zaprtih prostorih, zmanjšali smo vsa druženja, držimo se doma, v naravo pa seveda gremo. Nakupili smo samo osnovna živila, iz katerih lahko skuham marsikaj.

Že to, da bomo v družinskem krogu lahko skupaj, je zame super. Iz situacije bomo skušali potegniti najboljše. Morda pa je to čas, da vsi vidimo, da tudi če se ustavimo, ne bo konec sveta. Morda bomo finančno na izgubi, smo pa lahko zato duhovno bogatejši.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alenka Košir (@vformizalenkokosir) on

Barbara Pešut

S službo je vse isto kot prej. Imamo zalogo razkužil, rokavic in maske. Na množične prireditve ne hodimo, ne jaz, ne sin, ne mož. Gibljem se po svežem zraku. S hrano se nismo založili. To ostaja moj ritual – vsak dan grem na tržnico. Zdravil imamo polno hišo. Ne udeležujemo se množičnih prireditev, več se družimo doma.

Primož Predalič

PREBERITE ŠE: 7 dejstev o koronavirusu, ki vas bodo vsaj malce pomirila ali Kako odpovedi dogodkov in samokarantena pomagajo reševati življenja

PRIPOROČAMO TUDI: 22-letna Slovenka Tea iskreno o okužbi s koronavirusom: "Oglašajo se mi tudi takšni, ki preživljajo isto" IN Kako narediti kruh brez kvasa (in drugi recepti, ki pridejo prav v času epidemije)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.