M. P. | 2. 5. 2022, 18:00

Stvari, ki nam jih je Robert Golob zaupal o sebi

Uredništvo

Po zmagi na parlamentarnih volitvah se slovenska javnost bolj kot kdaj koli prej zanima za zasebnost Roberta Goloba. Spoznajte ga nekoliko pobliže!

V seriji predvolilnih videov našega uredništva pod temo 'Slovenski politiki iskreno', smo pred volitvami med nekaterimi drugimi politiki vprašanja zastavljali tudi Robertu Golobu.

Na naša vprašanja, ki so bila v razponu od tega, kje si kupujejo oblačila ter do prve službe, ki so jo opravljali, nam je zmagovalec volitev Robert Golob podal zanimive odgovore.

Stavimo, da marsičesa o njem niste vedeli!

Stavimo, da marsičesa o njem niste vedeli!

Bobo

Kupovanje oblačil

Na vprašanje o tem, kje si kupuje oblačila, nam je povedal, da zadnje čase ni imel časa za kaj takega.

"Po moje že odkar je prišel kovid, nisem kupil ničesar. Še najdlje sem prišel, ko sem v Sparu kupil nogavice," je bil njegov odgovor. Golob, ki smo ga iz uradnih javnih nastopov vajeni videti v sivi ali črni elegantni obleki, včasih s kravato in včasih brez nje, bo imel zaradi številnih državniških obveznosti zdaj najverjetneje še manj časa.

To vprašanje bo zato ostalo odprto tudi za naslednjič, ko se bomo pogovarjali z njim.

Zadnja stvar pred spanjem

Eno od vprašanj, ki smo jih prav tako zastavlili politikom, je bilo, kaj je zadnja stvar, ki jo storijo pred spanjem. Dobili smo veliko različnih odgovorov, a odgovor Roberta Goloba je bil: "Če se le da, preberem del knjige, par strani knjige.Včasih mi to uspe, včasih ne. Ampak, ko mi uspe, potem zelo mirno spim."

Vsekakor je miren spanec najpomembnejši, zato mu tudi v prihodnje želimo čim več branja!

Bi odšli na kosilo z gejem ali lezbijko?

Politike smo soočili tudi z vprašanjem, ali bi odšli na kosilo z gejem ali lezbijko. In čeprav so se obrazložitve odgovorov, ki so jih podajali, razlikovale, bi lahko rekli, da so si bili tu precej enotni.

Prvak Gibanja Svoboda in zmagovalec nedavnih volitev nam je v zelo odločnem tonu odgovoril : "Normalno. Ne samo, da bi šel, sem že tudi bil."

Katera žival najbolje predstavlja vašo naravo?

Zanimivo se nam je zdelo tudi slišati, ali imajo slovenski politiki morebiti kakšno "notranjo" žival, za katero menijo, da bi lahko predstavljala njihovo naravo.

"Mojo naravo ..."  je bil Golobov prvi odziv na vprašanje. Nato je sledil rahel nasmešek, in zatem odločen odgovor: "Tiger!"

Koliko staneta liter mleka in kilogram kruha?

Še o nekoliko bolj vsakodnevnih temah smo povprašali politike, s kakršnimi se "navadni smrtniki" soočamo na dnevni ravni. Vprašanje se je glasilo, ali vedo, koliko staneta liter mleka in kilogram kruha?

Tole je bil Golobov odgovor: "Odvisno, ampak tam nekje med enim evrom in 1,30 evra. Kilogram kruha spet odvisno, če boste vzeli hlebec, bo ta med 4 in 5 evrov".

Kako se vam zdi, je dobro seznanjen s cenami vsakodnevnih živil?

Iskreno tudi o prvi študentski službi

Kje so si slovenski politiki začeli nabirati prve delovne izkušnje?

Seveda nas je tudi to zelo zanimalo, in nekateri odgovori so nas res presenetili. Med takšnimi je bil tudi Golobov, ki se je glasil: "Prva dijaška služba je bila, ko sem bil kurir. Potem sem se doma hvalil, kako je zabavno, ker se nič ne dela. Nakar so me premestili kazensko v gradbeni oddelek, in potem smo skupaj z gradbeniki rušili zidove."

Zanimiva izkušnja, ki se mu je gotovo zelo globoko vtisnila v spomin.

Slovenska himna, jo znate zrecitirati?

In nenazadnje, ker bi od politikov pričakovali, da jim besedilo slovenske himne "Zdravljica" teče gladko, smo jih vprašali, če jo lahko zrecitirajo.

Oglejte si, kako je to uspelo Robertu Golobu in tudi vsem ostalim. O tem, kdo je dobro opravil in kdo malo manj, boste presodili sami! 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.