6. 6. 2022, 15:45

Kam sta med praznovanjem kraljičinega jubileja izginila Harry in Meghan?

Profimedia

Njun prihod v Veliko Britanijo je spremljal pravi medijski vihar. A če povlečemo črto, ju med obiskom v Londonu ni bilo prav veliko videti. Kaj se jima je zgodilo?

Prišla sta in s svojo prisotnostjo počastila kraljico Elizabeto II., babico princa Harryja. A vse dileme o tem, ali se bosta Harry in njegova žena vojvodinja Meghan pojavila na slovitem kraljičinem balkonu, so se končale že prvi dan praznovanj. Na skupnem balkonu ju ni bilo, fotografije pa so ju pokazale nekje v ozadju Buckinghamske palače.

Lilibet sreča Lilibet

Njuna udeležba na slovesnostih ob 70. jubileju je med številnimi Britanci vzbujala upanje, da bodo člani kraljeve družine zdaj vendarle zakopali bojne sekire in zgladili odnose.

Predvsem Harryjev oče, princ Charles, in brat, princ William, naj bi še vedno gojila zamero zaradi Harryjevih ostrih kritik in obtožb na račun monarhije.

Kot so se razpisali britanski rumeni časopisi, je bila svetla točka njunega prihoda na Otok to, da je njuna enoletna hčerka Lilibet prvič srečala svojo prababico, kraljico Elizabeto II.

To je bilo tudi prvič, da je osma v vrsti za britansko krono obiskala domovino svojega očeta. Družina, član katere je še triletni Archie, namreč že dobri dve leti živi v ZDA. Tja so se preselili potem, ko sta se Harry in Meghan odpovedala svojim kraljevim dolžnostim.

Dih jemajoča eleganca Meghan Markle

Meghan in Harry sta se sicer v petek, drugi dan praznovanj, udeležila zahvalnega bogoslužja v londonski katedrali svetega Pavla. Na njem so se zbrali tudi drugi člani kraljeve družine ter številni gostje, a kraljice ni bilo. Opaziti pa je bilo, da se brata William in Harry v katedrali nista srečala.

Birtanski mediji so Meghan celo pohvalili nad izbiro oblačil (kar zelo redko storijo). V belem kostimu in s čudovitim belim klobukom je res dajala vtis prave modne ikone. Nekateri so jo celo primerjali z Jackie Kennedy, nekdanjo prvo damo ZDA.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan (fan page) (@_duchess_of_sussex)

Na velikem sobotnem koncertu, na katerem so med drugim nastopili Duran Duran, Queen in Rod Stewart, Harryja in Meghan ni bilo. Po nekaterih informacijah sta se za izostanek opravičila, saj sta morala ostati doma z otroki.

Odšla sta še pred koncem praznovanj ...

In čeprav so nekateri upali, da ju bodo uzrli vsaj še na zadnji dan praznovanj v nedeljo, se to ni zgodilo. Harry in Meghan sta Veliko Britanijo zapustila še pred koncem nedeljskega slavnostnega sprevoda, ki je potekal pred Buckinghamsko palačo in s katerim se je končalo praznovanje platinastega jubileja kraljice Elizabete II.

Kot so zapisali nekateri komentatorji na Twitterju, sta prišla tiho in se praznovanj udeležila spoštljivo in brez izpostavljanja svojih otrok. Nato pa so ju obveznosti klicale nazaj domov, saj sta edina člana kraljeve družine, ki si "denar služita z lastnim delom."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.