Kraljica Elizabeta II. že 60 let nosi enako torbico

6. 5. 2020, 10:34 | Scena | Piše: Sandra Bratuša

              Kraljica Elizabeta II. že 60 let nosi enako torbico (foto: Profimedia) Profimedia

Naj dežuje, piha veter, sije sonce, kraljica Elizabeta II. v roki nosi enako torbico. Že 60 let je zvesta enemu in istemu modelu, ki je postal njen zaščitni znak.

V času, odkar je na čelu britanske monarhije, je kraljica Elizabeta II. (94) izoblikovala svoj stil oblačenja. Obvezen klobuk, ki je po navadi v enakem odtenku kot plašč, družinski nakit, elegantni, a udobni čevlji. In seveda je tu še modni dodatek, ki je vedno prisoten, torbica usnjarske hiše Launer.

Od leta 1968 je londonska usnjarska hiša Launer uradni izdelovalec usnjenih izdelkov za kraljevo družino. In prav torbica, ki jo nosi kraljica, je njen zaščitni znak. Nosi jo lahko le ona in nihče drug.

V svoji zbirki ima kraljica okoli 200 torbic, pretežno črne in bež barve. Vsako leto pri Launerju posebej zanjo naredijo pet torbic. Model je prirejen njeni višini, ročaji pa so take dolžine, da nima težav ob rokovanju. Cena torbic se giblje od 400 do šest tisoč funtov.

Model torbice je minimalističen, v ceno sta všteta tudi ogledalce in etui za očala. V njej naj bi kraljica imela šminko, ogledalce, očala, mentolove bombone in čokoladico. Kraljica Elizabeta II. je bojda nora na čokolado, ki jo mora imeti vedno s seboj.

Profimedia

S torbico kraljica daje tudi posebne znake. Če ji je neprijetno in bi rada hitro odšla od nekod, torbico postavi na mizo. Če jo med pogovorom prestavi v drugo roko, prav tako pomeni, da ji ni najbolj prijetno in da jo mora nekdo iz njenega spremstva 'rešiti'.

PREBERITE ŠE: Večna skladba v izvedbi Mihe Firšta traja neskončno dolgo ALI Oče Borisa Johnsona se zavzema za ponatis svojega romana o virusu

PRIPOROČAMO TUDI: Meghan Markle izgubila prvo bitko proti britanskemu tabloidu

 

Sandra Bratuša
Novinarka