Sandra Bratuša | 5. 5. 2020, 10:43

Meghan Markle izgubila prvo bitko proti britanskemu tabloidu

Profimedia
Meghan Markle izgubila prvo bitko proti britanskemu tabloidu (foto: Profimedia)

Zagotovo je britanska vojvodinja Meghan Markle zelo neprijetno presenečena nad tem, da je izgubila prvo bitko proti tabloidu. Tožila ga je zaradi članka, ki so ga objavili leta 2018.

V članku so razkrili pismo, ki ga je poslala očetu Thomasu Marklu po tem, ko je na poroki s takrat še princem Harryjem ni pospremil do oltarja. Po poročanju britanskih medijev je sodišče zavrnilo Meghanine trditve, da so jo želeli oblatiti.

Prav tako je sodišče ocenilo, da so številni dokazi, ki jih je Meghan predložila, nepomembni, in da članka niso objavili zato, da bi ogrozili njen ugled. Pismo je Meghan napisala po tem, ko je njen oče Thomas odpovedal prihod na poroko.

Profimedia

Nekdanja igralka Meghan pa zatrjuje, da je pismo ogrozilo njeno zasebnost, in britanske medije obtožuje, da so poročali povsem neprofesionalno in da so njenega očeta izkoriščali v svojo korist, pa čeprav z njim takrat ni govorila že dve leti.

Epilog vsega je, da bosta morala Meghan in Harry plačati okoli 63.000 dolarjev sodnih stroškov po tem, ko sta izgubila prvi spor, ker se nista želela pogoditi na začetku sojenja. Sojenje so poimenovali Markle proti Marklu.

Na eni od naslednjih razprav se bo morala Meghan soočiti tudi s svojim očetom. Sojenje se bo kmalu nadaljevalo z novimi dokazi. Vsebino pisma je medijem razkril Meghanin oče. Razkril ga je kot dokaz, da mu hčerka ni napisala nobene prijazne besede, kot so trdili njeni prijatelji.

PREBERITE ŠE: Britanska princesa Charlotte praznuje 5. rojstni dan ALI  Madonni na testu našli protitelesa koronavirusa

PRIPOROČAMO TUDI: Spletna izkušnja z zvezdniki, namenjena za pomoč prizadetim s koronavirusom

 

 

 

 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.