Sandra Bratuša | 21. 4. 2020, 09:25

Meghan in Harry prekinila sodelovanje s štirimi britanskimi tabloidi

Profimedia
Meghan in Harry prekinila sodelovanje s štirimi britanskimi tabloidi (foto: Profimedia)

Britanski par vojvoda Harry in vojvodinja Meghan sta neprijetno presenetila štiri vodilne britanske tabloide. Z njimi sta namreč prekinila vsakršno sodelovanje …

Pri tem ne gre za prepoved javnega govora ali cenzuriranje točno določenega poročanja. Tabloide sta obtožila lažnega poročanja, ki daje izkrivljeno podobo in je škodljivo. Meghan (38) in Harry (35) sta urednikom tabloidov v nedeljo zvečer poslala obvestilo ter jih obvestila, da prekinjata vsakršno sodelovanje z njimi. To se nanaša tudi na potrjene informacije.

"Kadar v svoji moči nekdo uživa, ne da bi nosil kakršnokoli odgovornost, je narušeno zaupanje, ki ga imamo vsi v to zelo potrebno industrijo. Vojvoda in vojvodinja sta dolgo opazovala, kako so mediji povsem uničili življenja ljudi, ki jih poznata, pa tudi tistih, ki jih ne, in to le zaradi govoric ter želje po večanju dobička," sta objavila v pismu.

Pri tem Meghan in Harry dodajata, da to ne pomeni, da se bosta izogibala negativnim kritikam, temveč da se zavzemata za resničnost pisanja. "Vsak medij ima pravico poročati in imeti svoje mnenje, naj bo dobro ali slabo, vendar to ne sme temeljiti na laži."

Poudarila sta tudi, da bosta še naprej sodelovala z drugimi mediji, tiskanimi in spletnimi, ter da se odpoved sodelovanja nanaša le na The Sun, The Daily Mail, The Mirror in The Express.

Vojna že od lanske jeseni

Že lani jeseni sta Meghan in Harry, ki si novo življenje ustvarjata v Kaliforniji, napovedala vojno britanskim medijem. Takrat je vojvodinja Meghan vložila tožbo proti tabloidu Mail on Sunday. Objavil je namreč pismo, ki ga je poslala svojemu očetu. Harry pa je takrat odnos britanskih medijev do Meghan primerjal z odnosom tiska do njegove pokojne matere princese Diane. "Bojim se, da bi se zgodovina ponovila," je zapisal.

Novo tožbo sta na začetku letošnjega leta napovedala, ko so številni britanski tabloidi objavili Meghanine fotografije, na katerih se na Vancouverjevem otoku sprehaja s sinom Archijem in psoma. Posnete so bile kmalu za tem, ko sta s Harryjem objavila, da se umikata od kraljevih dolžnosti.

Pred britanskim sodiščem se bo v kratkem začelo prvo zaslišanje v primeru tožbe Meghan proti Associated Newspapers, založniške hiše, pod okriljem katere izhaja Mail on Sunday.

PREBERITE ŠE: Liz Hurley zaradi izolacije ne najde nove ljubezni  ALI Melania Trump poklicala nosečo soprogo britanskega premierja, ki je zbolela za koronavirusom

PRIPOROČAMO TUDI: Tako so v času karantene doma oblečene znane Slovenke

 

 


 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.