4. 8. 2022, 19:26

Meghan Markle praznuje: preberite, kako sta se s Harryjem spoznala in o škandalu v katerem se je znašla

Profimedia

V zadnjem času so različni poznavalci življenja kraljeve družine začeli ugotavljati, kakšna oseba pravzaprav je nekdanja igralka.

Meghan Markle praznuje 41. rojstni dan. Odkar je postala dekle in nato tudi žena princa Harryja, je vzbudila veliko več medijske pozornosti kot prej, ko je bila igralka.

Že od začetka njune zveze o njej ne krožijo samo lepe zgodbe. Njeno "umazano perilo" je že na začetku prala njena družina, v zadnjem času pa so različni poznavalci življenja kraljeve družine začeli ugotavljati, kakšna oseba pravzaprav je nekdanja igralka.

Začetki in srečanje

V času, ko je Meghan spoznala princa Harryja, je bila v razmerju s svojim takratnim fantom kuharjem Coryjem Vitiellom, s katerim sta živela v Torontu. 

Te informacije so v javnost prišle prek knjige "Revenge", avtorja Toma Bowerja, ki je v njej navedel, kako je Meghan sklepala prijateljstva z Britanci.

"Resnica o Harryju in Meghan je zunaj, da jo ljudje berejo. Šokantne resnice hladne in preračunljive ženske," piše ob objavi na Twitterju.

Ena izmed njih je bila tudi Harryjeva prijateljica iz otroštva, Violet von Westenholz, ki je delala kot publicistka modnega oblikovalca Ralpha Laurena, Meghan pa je nosila njegova oblačila v Wimbledonu.

Profimedia

Kot pravi Bower v svoji knjigi, je Violet Meghan nato prepričala, naj ji s Harryjem pripravi zmenek na slepo.

Avtor je navedel, da so bile njene težave blizu vsem igralcem, ki so v svojih tridesetih še neporočeni - strah pred samoto ter osebna in finančna negotovost. Bower je dodal, da njena obremenjenost z iskanjem moža in finančne varnosti ni presenetljiva.

Violet naj bi poslala Meghanino fotografijo princu, preden ju je povezala. V času, ko je igralka spoznala Harryja, razmerje s takratnim fantom ni napredovalo, a sta še vedno živela skupaj.

Po srečanju z Meghan je Harry prišel v Toronto in tam preživel dva tedna. Meghan je takrat svojemu takratnemu fantu Vitiellu tudi povedala, da je njune zveze konec in  "za ves svet" se je lahko začelo neko novo obdobje. Avtor knjige pravi, da si je kuhar oddahnil, ker naj bi bili zadnji meseci z njo neprijetni.

Profimedia

Kako je ostala v spominu dvornim uslužbencem?

Osebje, ki je delalo zanjo in Harryja, si Meghan ni zapomnilo po dobrem. Lani so jo obtožili, da je v obdobju, ko je bila del kraljeve družine, grdo ravnala z njimi.

Dva vodilna uslužbenca sta jo obtožila ustrahovanja, ena nekdanja uslužbenka pa je dejala, da jih je "poniževala". Asistent je prav tako izjavil, da je Meghan "čustveno manipulirala in tudi ustrahovala".

Zaradi teh obtožb je kraljica lani zahtevala neodvisno preiskavo. Palača je nato izjavila, da so zelo zaskrbljeni zaradi obtožb, da je vojvodinja Susseška slabo ravnala z osebjem.

Profimedia

"Kraljeva hiša že vrsto let izvaja politiko dostojanstva pri delu in ne in ne bo tolerirala ustrahovanja ali nadlegovanja na delovnem mestu," so sporočili iz Buckinghamske palače.

Preiskavo je po poročanju Sunday Times izvedla zasebna odvetniška pisarna, ki je razkrila, da preiskava ne bo objavljena. Viri, ki so blizu kraljeve družine so povedali, da je šlo za poskus zaustavitve napetosti med Meghan in Harryjem ter ostalo kraljevo družino.

Preiskavo so začeli pred več kot letom dni, kraljevi uradniki pa njenih rezultatov niso želeli razkriti. Prav tako palača o tem primeru ni javno spregovorila.

Kaj pa ostalim članom kraljeve družine?

Menda naj bi Kate Middleton zmotile zgodbe o ustrahovanju, v prej omenjeni knjigi pa je avtor opisal nesoglasja, ki sta jih imeli pred Mehganino poroko s Harryjem.

Twitter/New York Times

Avtor v knjigi piše o tem, da so neimenovani viri povedali, da se Kate in Meghan nista strinjali glede dolžine roba princese Charlotte in kroja njene obleke ter glede tega, ali naj družice na poroki nosijo hlačne nogavice ali ne.

Za Kate nej bi bilo težko soočiti se z nesoglasjem o tem, ali naj družice nosijo hlačne nogavice in menila je, da je treba upoštevati protokol. 

Bower razkrije tudi, da je bila Kate po rojstvu princa Louisa utrujena in razdražena zaradi očitkov, da Meghan slabo ravna z njenim osebjem, a da je princ Harry je nekoč rekel svojemu bratu, princu Williamu, da bi bila Kate lahko bolj prijazna do Meghan.

Kraljeva strokovnjakinja Katie Nicholl je dejala, da Kate nikoli ni želela, da bi informacije o nestrinjanju prišle v javnost, in da se ji je situacija zdela ponižujoča.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.