J. Z. | 30. 7. 2022, 17:40

Preplah na britanskem dvoru: bo princ Harry razkril vse njihove skrivnosti?

Profimedia

Kraljica Elizabeta in drugi člani kraljeve družine so zadnje dni zelo nestrpni. Vse več je namreč govoric, da bo najmlajši sin princa Charlesa konec leta znova povzročil veliko nelagodja. 

Princ Harry, ki se je z ženo Mehgan Markle preselil v ZDA in skoraj popolnoma prekinil stike s svojo družino, znova razburja kraljevi dvor v Veliki Britaniji. Napovedal je, da bo konec leta izšla knjiga z njegovimi spomini in izkušnjami, ki se jih je naučil v življenju. 

"Knjige ne pišem kot princ, ki se je rodil na ta položaj, temveč kot človek, v katerega sem odrasel. V zadnjih letih sem bil deležen veliko sovraštva, vendar upam, da bo moja zgodba komu pomagala," je o novi knjigi dejal Harry. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Dodal je, da je zelo hvaležen za vse priložnosti, ki jih je imel v življenju. Zato je vesel, da bo lahko svoje izkušnje delil tudi z drugimi, poročajo britanski mediji

Britanski mediji ne pričakujejo, da bo princ v knjigi negativno pisal o kraljici Elizabeti. Bi pa lahko razkril kaj več o drugih članih kraljeve družine. 

Intimna in srčna izpoved

Knjigo bo izdala založniška hiša Penguin Random House, ki je zapisala, da bo "intimna in srčna izpoved" izšla konec leta 2022.

Princ Harry bo dobiček od knjige namenil dobrodelnim organizacijam. Honorar za knjigo naj bi po neuradnih informacijah dosegel kar 20 milijonov evrov. 

Xinhua/STA

Britanci pa so že prepričani, da bo knjiga velika uspešnica, saj bo gotovo pristala na listi najbolj pogostih letošnjih božičnih daril. 

Britanski časnik The Sun je izvedel, da je knjiga že spisana, pregledala pa jo je tudi že skupina pravnikov. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.