14. 6. 2022, 18:07

Odločitev je padla: William, Kate in njuni otroci zapuščajo Kensingtonsko palačo

Bobo
Odločitev je padla: William, Kate in njuni otroci zapuščajo Kensingtonsko palačo (foto: Bobo)

O tem, da bi z družino dokončno zapustila London, sta William in Kate razmišljala že lani. Zdaj je njun načrt dokončen! In kam se petčlanska kraljeva družina odpravlja?

Vojvoda in vojvodinja cambriška naj bi se z družino v bližnji prihodnosti preselila v zgodovinsko okrožje Berkshire. Gre za jugovzhodni del Anglije nedaleč od Londona.

Kot je znano, tam stoji tudi rezidenca kraljice Elizabete, bolj znana kot grad Windsor

Kraljica potrebuje oporo

Angleški princ William in vojvodinja Catherine (ali krajše Kate), sta o selitvi v Windsor razmišljala že nekaj časa. Njuna selitev je prav gotovo povezana s tem, da želita biiti bližje kraljici, ki je zadnje čase precej krhkega zdravja.

Ker je Windsor znan kot dom angleške kraljice, v njem vedno mrgoli obiskovalcev. Nekateri od njih seveda tudi upajo, da jo bodo morda uzrli na katerem od številnih oken gradu.

Tudi straši vojvodine Kate so v bližini

Da v bližini živijo tudi starši vojvodinje cambriške, naj bi bila še ena od prednosti za selitev družine. V tem okraju pa je odraščala tudi vojvodina. Kot poročajo britanski mediji, naj bi zdaj že skoraj 9-letni George in 7-letna Charlotte jeseni začela obiskovati šolo v bližini Windsorja.

Sicer pa naj bi grad Windsor nekoč v prihodnosti postal tudi stalni dom družine bodočega kralja.

In kje naj bi živeli?

Družina naj bi živela v koči Adelaide, ki stoji na posestvu, ki pripada Windsorskemu gradu. Ta je zadnjih 60 let služila kot rezidenca za goste, ki so prišli na obisk h kraljevi družini. 

Skoraj 40-letni princ William in njegova žena naj bi obdržala londonski dom v Kensingtonski palači in posestvo v Norfolku. 

Predhodno se je tudi govorilo, da naj bi v poštev kot njihov novi dom prišla tudi podeželska hiša Frogmore Cottage v parku gradu Windsor, kjer sta imela princ Harry in Meghan Markle leta 2018 svoje poročno slavje, nato pa sta živela v njej.

A kot kaže se to vendarle ne bo zgodilo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.