Ž.A. | 28. 2. 2023, 10:22

Razkrivamo, v čem se je po koncu profesionalne športne kariere smučarja našel Jure Košir

Aleksandra Saša Prelesnik

Pravi, da se težko definira le z eno stvarjo.

Le kdo se ne spomni simpatičnega Jureta Koširja, nekdanjega alpskega smučarja, ki doma hrani bronasto olimpijsko medaljo iz leta 1994 v slalomu?

Jure Košir je danes velik družinski človek, poznamo pa ga kot uspešnega podjetnika, ustvarjalca vsebin, voditelja ob različnih priložnostih, v prvi vrsti očeta treh otrok, ki jih ima z nekdanjo ženo Alenko Košir, danes pa partnerja Simone Škrobar.

"Težko je definirati samo eno stvar, ki me definira," je dejal Košir.

Dodal je, da se rad loti novih stvari in da ima rad nove izzive. Spomnimo se, da je lani vodil tudi največjo športno preizkušnjo Exatlon. Zaveda se, da nikoli ne vemo, kaj nas čaka, to pa mu tudi odgovarja.

Več izveste v spodnjem izseku podkasta Ob skodelici kave:

Večkrat je poudaril, da bo smučanje vedno del njegovega življenja. Sicer pa: "Lahko rečem, da mi ne ustreza, če sem preveč usmerjen samo na eno stvar. Ko je bil šport, je bila to samo ena stvar in tudi prav mi je bilo tako. Zelo malo stvari lahko ponuja takšen izziv kot šport. Vedno iščem neke nove izzive."

Novinarka in voditeljica podkasta Živa Avžner ga je povprašala, če se vidi v službi, kjer bi delal od šestih do dveh, Košir pa je odvrnil: "Ne vem, mogoče je tudi to za poskusiti. Šport ni samo od šestih do dveh, je celo malo drugače. Všeč mi je, da si lahko na neki način sam, ne vseh stvari, ampak mnogo stvari si sam prilagodim."

Morda vas zanima tudi: Jure Košir razkril, v čem so mu njegovi otroci najbolj podobni: "Zdaj bom naštel same negativne! (smeh)"

Preberite še: Jure Košir spregovoril o zdravstvenih težavah, ki jih je za sabo pustila smučarska kariera

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.