Sandra Bratuša | 31. 7. 2020, 08:29

Serija Uvod v anatomijo bo 17. sezono posvetila koronavirusu

Profimedia

Producenti Grey's Anatomy (Uvod v anatomijo) bodo naslednjo sezono serije posvetili koronavirusu. Gre za že 17 sezono, ki spremlja življenje zdravnice Meredith Grey v bolnici v Seattleu.

Ustvarjalci serije in igralci so dejali, da so bili priča nadčloveškim naporom zdravstvenih delavcev v boju z virusom. S tem, ko bodo serijo posvetili koronavirusu se želijo pokloniti prav vsem, ki so se in se še vedno borijo proti tej bolezni.

Pred pričetkom snemanja vsake sezone, se scenaristi posvetujejo z resničnimi zdravniki, s katerimi dolgo debatirajo in se detajlno pozanimajo o delu v bolnicah. »Ker je letošnje leto življenje zdravnikov podrejeno pandemiji koronavirusa, je bilo samoumevno, da v seriji govorimo o tem,« so dejali ustvarjalci serije.

Scenaristi so pred težko nalogo, saj morajo nadaljevati uspešno formulo serije, ki predstavlja življenja zdravnikov, v njej pa je tudi veliko humorja in romantike. Sedaj morajo v vse to vplesti v aktualno situacijo. Prejšnjo, šestnajsto sezono, so morali prekiniti, saj zaradi koronavirusa niso mogli nadaljevati s snemanjem.

Takrat so višek opreme, ki je ostala na setu, podarili lokalnim bolnicam. Enako so storili snovalci serije Specializant, ki so opremo podarili lokalni bolnici v Atlanti. Serija Station 19 je na primer podarila vse svoje maske N95 lokalni gasilski brigadi. Razno opremo so donirali tudi snovalci serij New Amsterdam in The Good Doctor.

PREBERITE ŠE: Ellen DeGeneres zaposleni prijavili kot delodajalko iz pekla ALI Avgusta na dražbo biserna ogrlica in pismo Marilyn Monroe

PRIPOROČAMO TUDI: Boris Becker, nekoč kralj teniških igrišč, dolguje 61 milijonov evrov

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.