M. P. | 4. 5. 2022, 18:30

Žena Ellen DeGeneres je bila prepričana, da je ONA zakrivila smrt drage sorodnice

Profimedia
Žena Ellen DeGeneres je bila prepričana, da je ONA zakrivila smrt drage sorodnice (foto: Profimedia)

Portia de Rossi, soproga voditeljice priljubljene ameriške pogovorne oddaje Ellen, je delila zgodbo, ob kateri res nihče ne more ostati ravnodušen. Pripravite robčke.

Po skoraj dveh desetletjih se priljubljena pogovorna oddaja Ellen DeGeneres bliža koncu. Zadnja oddaja bo v Ameriki na sporedu 26. maja, in kot je napovedala voditeljica, se obeta res veličastno slovo.

Ameriški mediji so se medtem že razpisali, koga je gostila v zdaj že posneti zadnji epizodi. Kot je znano, je na zvezdniški stol sedla tudi njena soproga Portia de Rossi.

"Odkar sva skupaj, se je marsikaj spremenilo ..."

Ellen je pogovor začela z besedami, da je zgodba njene srčne izbranke posebna v tem, da se je prvič "outirala" kot lezbijka šele, ko je začela razmerje z njo. "Tvoja zgodba o tem, da si babici prvič razkrila svojo istospolno usmerjenost šele, ko si bila mano, je tako lepa, da bi jo rada delila tudi z gledalkami in gledalci," je v uvodu rekla Ellen.

De Rossijeva je nato povzela svoj odnos z babico in izpostavila, da je njena babica v rodni Avstraliji naravnost oboževala pogovorno oddajo Ellen. Celo tako močno, da ni nikoli zamudila niti ene oddaje.

Profimedia

Potem se je zgodilo 

Nato je na spored prišla oddaja, v kateri je Ellen svojemu občinstvu povedala, da je lezbijka. To je bil za babico Portie de Rossi prelomen trenutek. "Ta odvratna ženska," je bil njen odziv. Odločila se je, da pogovorne oddaje nikoli več ne bo gledala. Še več, tudi v primeru, da je bila na televiziji le reklama za "Ellen", je babica takoj preklopila na drug TV-program.

Leta pozneje, ko je Portia začela igralsko kariero v Los Angelesu, se je ob obisku domače Avstralije in družine srečala tudi z babico. Takrat že 99-letnica je vnukinjo vprašala, ali se s kom videva. Portia se je odločila, da ji končno razkrije svojo spolno usmerjenost in ji pove o svoji zvezi z Ellen, čeprav je vedela za babičino jezo do voditeljice. Poleg tega je tudi vedela, da je babici že mama povedala, da živi z Ellen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Portia de Rossi (@portiaderossi)

Trenutki smrtne tišine

"Živim z Ellen," je začela Portia. "S katero Ellen," je vprašala babica. "Kdo je Ellen?"

"Saj si vedela, da živim z Ellen," je rekla Portia babici. In ta je odvrnila: "Da, in ves čas me je skrbelo, da te ta lezbijka osvaja."

Portia za trenutek ni bila prepričana, ali se bo njen odnos z babico sploh nadaljeval. "Glavo je za 20 ali 30 sekund zakopala v dlani in bila ves čas tiho. Pomislil sem, to je to, ubila sem svojo babico," je dejal de Rossi. "Res sem mislila, da sem jo ubila. A me je nato pogledala in rekla: Ne, enako te imam rada."

Profimedia

Pred babičino smrtjo

Ellen je na koncu pogovora s svojo soprogo delila tudi ganljiv zaključek zgodbe. S Portio sta se leta 2008 po legalizaciji istospolnih porok v Kaliforniji poročili. Ko je pri svojih častitljivih 103 letih Portiina babica umrla, je ob svoji postelji imela njuno poročno fotografijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.