P. L. | 24. 1. 2023, 08:15

Aljoša Bagola se je javno opravičil vsem, mnogi so mu stopili v bran

Za izrečene besede se je sklenil opravičiti ...

Facebook/Aljoša Bagola

Kaj se je dogajalo, da je sklenil, da se javno opraviči? Bagola je namreč zapisal, da se opravičuje vsem, ki jih je vznemiril in prizadel. 

Kreativni direktor, predavatelj, avtor knjig in mož igralke Ive Krajnc Bagole, Aljoša Bagola, je mnoge presenetil s svojim zapisom na družbenih omrežjih. Sklenil je namreč, da se javno opraviči.

"Pravkar sem si v glavi prevrtel intervju, ki sem ga zjutraj imel na Radiu 1. V pogovoru sem razpredal o svojem življenju, karieri, izgorelosti in pomembnosti skrbi za duševno zdravje. Ko je voditelj moj spomin iz otroštva, kjer pri štirih letih stojim na kuhinjski mizi in ognjevito nastopam z zgodbo o Rdeči kapici, pospremil s komentarjem o tem, kaj bi bilo, če bi otroci dandanes plezali po kuhinjskih mizah, sem v šali bleknil: 'ADHD! Antidepresivi, pomirjevala!" je zapisal in dodal, da se vsakič zdrzne ob posmehovanju ali omalovaževanju surove stiske izgorelosti, o kateri v knjigi Kako izgoreti opisuje svojo izkušnjo z boleznijo modernega časa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aljoša Bagola (@aljosabagola)

Tudi zaradi slednjega meni, da bi moral biti bolj sočuten do staršev, otrok, posameznikov in prizadevanj strokovnjakov, ki se srečujejo z motnjo ADHD. Zato je sklenil, da se javno opraviči.

"Vsem, ki sem jih s svojo opazko morebiti vznemiril ali prizadel, se zato opravičujem," je zapisal.

Opravičilo, ki ga je zapisal na družbeno omrežje, je naletelo na velik odziv med njegovimi spletnimi prijatelji. Nekateri so mnenja, da je povedal le resnico in opravičilo ne bi bilo potrebno, spet drugi pa, da je sočutno in nesebično pogledal vase.

"Šteje diskurz. Svet se nenehno spreminja, zato je pomembno, da se znamo v njem znajti. To pa lahko dosežemo tako, da se pogovarjamo, razumemo in upoštevamo," je nato Bagola dodal med komentarje in svoje besede zaključil v celoto.