31. 5. 2022, 12:37

Je znana Slovenka po carskem rezu pokazala preveč?

Instagram/Sara Rutar

Enako kot pri klasičnem porodu je žensko telo tudi po carskem rezu izčrpano in deležno določenih sprememb. Kako je njen trebuh videti že 24 ur po takšnem posegu, je s svojimi sledilci delila novopečena mamica in znana slovenska kuharica.

V tretji sezoni kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija je šla zmaga v roke takrat 27-letni Sari Rutar iz Izole, ki je poleg pokala in laskavega naziva osvojila tudi denarno nagrado v vrednosti 50 tisoč evrov.

Od takrat je minilo že nekaj časa in življenje je šlo seveda svojo pot.

A pred dnevi je zdaj temnolasa Primorka prvič postala mama! Z zaročencem Dejanom Gajićem sta se razveselila sinčka Gabriela, veselo novico pa je Sara delila tudi s svojimi sledilci na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Rutar (Official) (@sara_rutar)

Iskreno o carskem rezu

Osveščanje o carskem rezu, ki je pogosto še vedno označen kot "lažja oblika poroda", so začele že nekatere zvezdice. Med drugim so tak način poroda imele tudi nekdanja članica dekliške skupine Spice Girls Victoria Beckham, pevka Gwen Stefani in igralka Kate Winslet.

Govori se, da naj bi tudi vojvodinja susseška Meghan Markle otroka rodila s pomočjo carskega reza. A ker so bile podrobnosti njenega poroda pred javnostjo zelo skrite, to še vedno prej kot ne ostaja odprto vprašanje.

Profimedia

Prav gotovo pa je Meghan s svojim zgledom razbila marsikateri mit o tem. da mora porodnica skrivati svojo izkušnjo in za vsako ceno tik po porodu videti kot 'iz škatlice'. Po rojstvu sina Archija je pred javnost sicer stopila žareča, a obenem vidno utrujena. Za to priložnost je tudi namenoma izbrala obleko, v kateri ni želela skrivati napihnjenega poporodnega trebuha.

"S telesom za na plažo letos ne bo nič"

Iskreno je o svojem porodu spregovorila tudi Sara Rutar. Še preden je rodila, je na Instagramu redno objavljala zgodbe in objave o tem, kako se ji spreminja telo med nosečnostjo.

Po nedavnem porodu s pomočjo carskega reza je zdaj pokazala, kako je njen trebuh videti po tovrstnem kirurškem posegu.

Instagram/Sara Rutar

Kot pravi, ji njen poporodni trebuh ni nič kaj všeč. A dodaja, da ga "popolnoma sprejema, kajti tudi to je del materinstva in celotnega porodnega procesa."

Sara je poleg trebuha pokazala tudi šive in "sponkice", s katerimi so ti pripeti. 

Instagram/Sara Rutar

Po navodilih zdravnika si mora trebuh redno mazati. Ker njeno telo še okreva, ne bo mogla biti toliko aktivna, kot je sicer vajena od prej. "Fitnes odpade," pravi Sara. A jo to za zdaj ne skrbi, saj bo vadbo nadoknadila s sprehodi po mestu in v naravi, je povedala.

Na koncu ješaljivo pripomnila, da "letos ne bo njenega poletnega telesa." A je po takšnem posegu zdravje nedvomno pomembnejše kot popolno telo, je prepričana.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.