A. B. | 17. 8. 2022, 09:51

Princ Charles razočaran nad njegovo upodobitvijo v TV-seriji

Profimedia

Kraljeva družina sicer nikoli ni javno komentirala njihove upodobitve v eni najbolj priljubljenih serij, a je eden izmed politikov razkril zaupno informacijo o tem, kaj o predstavljeni zgodbi zares meni član kraljeve družine.

73-letni princ Charles naj bi po besedah vodje škotskih laburistov Anasa Swarsa izrazil svoje stališče o njegovi upodobitvi v 3. in 4. sezoni Netflixove serije The Crown (Krona), v kateri ga je sprva upodobil Josh O'Connor, v zadnjih dveh sezonah pa bo vlogo prevzel Dominic West, ki bo upodobil starejšega princa.

Avtor Netflixove serije je Peter Morgan, ki ima sicer zapleten odnos s kraljevo družino. Gre namreč za serijo, ki je družino monarhinje Elizabete ll. "počlovečila" v svetu, ki se ne sklicuje več na monarhične tradicije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Verjame, da upodobitev "ni blizu" resničnosti 

Kraljeva družina sicer po poročanju The Daily Mail ni prvič izrazila skrbi nad tem, da naj bi bile upodobitve netočne, a o tem javno ni spregovoril še nihče.

Politik Swars je sicer pri tem, ko je informacijo o opredelitvi princa Charlesa delil z javnostjo, prekršil protokol, ki zapoveduje, da z javnostjo ne delijo internih informacij kraljeve družine.

Vodja laburistov naj bi na enem izmed dogodkov nagovoril princa Charlesa glede tega, kako je prikazan v seriji, a mu je ta dejal: "Nisem niti približno tak, kot me prikazujejo na Netflixu." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sběratelské a investiční kovy (@zlataky)

Kritiki serije se s princem strinjajo 

Kritiki serije so po informacijah New York Posta sicer že dejali, da je zgodba o razpadu zakona princa Charlesa s princeso Diano v četrti sezoni serije "izkrivljena" in "na trenutke povsem netočna." Pri tem so dejali, da je pisec zgodbe gledalce zavedel, saj so verjeli njegovemu "izmišljenemu opisu dogodkov." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royal_family_2022

Serija sicer prikazuje kraljičino življenje od njene poroke leta 1947 do začetka 21. stoletja.

Kako je dogodek komentirala kraljeva družina?

Na prošnjo o pojasnitvi dogodka in mnenja princa Charlesa se v kraljevi družini po zapisu The Daily Mail niso odzvali. Tiskovni predstavnik Clearence House je dejal: "Ne komentiramo zasebnih pogovorov."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Queen (@british.royal.crown)

Serijo je sicer komentiral tudi princ Harry

Princ Harry je lani v oddaji The Late Late Show z Jamesom Cordnom dejal, da mu je všeč kronska upodobitev kraljeve družine, pri čemer je opozoril, da čeprav "ni povsem točna", daje "grobo predstavo" o pritiskih znotraj kraljeve družine. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIP MAGAZINE (@vipmagazine.al)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.