19. 5. 2022, 09:22

Priznani modni oblikovalec ikonične obleke Marilyn Monroe javno obtožil Kim Kardashian

Profimedia/fotomontaža

Kim Kardashian je na letošnji prireditvi Met Gala oblekla ikonično "golo obleko" hollywoodske zvezdnice Marilyn Monroe.

Priznani modni oblikovalec Bob Mackie je njeno odločitev o nošenju obleke, ki jo je sam sicer tudi oblikoval, obsodil in dejal, da je to bila velika napaka. 

"Marilyn je bila boginja in nihče drug ne bi smel biti viden v njeni večerni toaleti," je odločitev Kardashianove in muzeja, ki je obleko hranil, obtožil oblikovalec.

Profimedia

Odločitev je sicer razburila mnoge navdušence in poznavalce, ki se strinjajo, da si zvezdnica resničnostnega šova V koraku z družino Kardashian tega ni zaslužila. 

Za Entertainment Weekly je o tem tudi iskreno spregovoril: "Menim, da je to bila zares velika napaka. Marilyn je bila boginja. Neobičajna boginja, a kljub vsemu boginja. Bila je naravnost čudovita, na fotografijah nihče ni izgledal tako kot ona. Obleka je bila ustvarjena zanjo in nihče drug je ne bi smel nositi."

Profimedia/fotomontaža

Njegove kreacije so zablestele na največjih divah. Ob Marilyn Monroe so jih nosile tudi Marlene Dietrich, Judy Garland, Liza Minnelli, Barbra Streisand in Cher.

Ikonično "golo obleko" je ustvaril pri 23 letih  

Oblikovalec je svojo kreativno žilico izrazil že zelo zgodaj, ko še pravzaprav njegovo ime v modnem svetu ni bilo tako znano. Svojo zaskrbljenost je izrazil tudi za varnost toalete, saj je bila s ponovnim nošenjem po tolikih letih ogrožena tudi njena ohranitev. 

Marilyn Monroe je v prav tej obleki zapela svetovno znano pesem Vse najboljše, gospod predsednik, takratnemu predsedniku Združenih držav Amerike, Johnu F. Kennedyju.

Profimedia

Kardashianova se je na dogodku sicer v originalu sprehodila le po rdeči preprogi in se nato preoblekla v repliko, javnost pa je razburila predvsem z izjavo, da je tik pred dogodkom odšla na strogo dieto. Kot je povedala v izjavi za ameriške medije, je izgubila kar sedem kilogramov. 

"V njej ne bi nikoli sedla ali jedla ali počela kar koli, s čimer bi ogrožala njeno stanje. Počaščena sem, da sem lahko nosila ikonično obleko Marilyn Monroe. Za vedno bom hvaležna za ta trenutek," je še pojasnila Kardashianova.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.