P. L. | 17. 3. 2023, 11:15

Rosvita Pesek še nikoli tako iskreno o svojih zdravstvenih težavah: "Preobrat se je zgodil nenadoma …"

Facebook/Rosvita Pesek

Znana slovenska televizijska voditeljica je javno spregovorila o manj lepih stvareh, ki jih je doživljala, in razkrila, kaj je spremenila.

Televizijska voditeljica Rosvita Pesek, ki jo že mnogo let gledamo na RTV Slovenija, kjer vodi Odmeve, je javno spregovorila o zdravstvenih težavah, ki so se pričele po tem, ko je pred osmimi leti praznovala abrahama.

"Zame je bil abraham poštena prelomnica, pa ne zaradi let, ampak zaradi omejitev, ki mi jih je začelo postavljati moje lastno telo. Nisem si mislila, da bodo udarile s tolikšno silovitostjo. Spremembe prioritet so bile nujne. Treba je bilo izstopiti iz lika Slovencem tako na kožo pisane 'ženske po Cankarju', ki se razdaja navzven, katere glavna skrb je, da se bodo tisti, ki so z njo, lahko vedno počutili dobro," je razkrila za Onaplus.

Facebook/Rosvita Pesek

Dodala je, da pri taki podobi obilnega življenja za druge zmanjkuje časa zase in za razmišljanje o sebi, za nego, za sprehode v dežju.

"Preobrat se je zgodil nenadoma, spodbudil ga je sinov odhod od doma, pretežno pa so me vanj prisilile nenadne zdravstvene težave. Treba je bilo v ospredje postaviti sebe in čas, ki si ga bom razporejala po točno določenem ritmu, ne glede na zunanje dejavnike. Zelo dobro bom vnaprej razmislila, kakšen bo moj dan, tako da mi bo prav. To pot zdaj hodim, se spreminjam in recimo, da sem že okoli polovičke," je še povedala za omenjeni portal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.