J. Z. | 12. 11. 2022, 11:46

Skrivnostna družina milijarderja, ki je polnila naslovnice časnikov po smrti princese Diane

Profimedia/fotomontaža

Nova sezona priljubljene serije Krona buri domišljijo gledalcev. Zanima jih predvsem, kdo je bogata družina moškega, ki je v tragični prometni nesreči umrl s princeso. 

Ljubitelji britanske kraljeve družine so se v minulem tednu razveselili novih delov serije Krona, ki je večinoma posvečena princesi Diani in njenemu življenju po ločitvi od princa Charlesa. Najprej se je zapletla v romantično zvezo z zdravnikom Hasnatom Khanom, nato pa z Dodijem Al-Fayedom. Prav z njim je bila v Parizu, ko sta leta 1997 v prometni nesreči oba umrla. 

Serija pa razkriva, da je Diana najprej spoznala njegovega očeta, Mohameda Al-Fayeda, egipčanskega milijarderja, ki si je zelo želel spoznati britansko kraljico Elizabeto II. Rojen je bil v Aleksandriji in se leta 1954 poročil s hčerko bogatega savdskega trgovca. 

Mohamed Al-Fayed je bil trgovec, ki je delal za rudarski konglomerat, preden se je v 70. letih prejšnjega stoletja preselil v Anglijo. Leta 1979 je kupil pariški hotel Ritz, nekaj let kasneje pa veliko britansko trgovino Harrods. Kasneje se je poročil s finsko manekenko Heini Wathen, s katero je imel štiri otroke. Njegov sin Dodi Al-Fayed iz prejšnjega zakona pa je bil poznan predvsem kot lomilec ženskih src. 

Konkurenti so Mohamedu Al-Fayedu očitali, da je do velikega bogastva prišel z goljufijo, zaradi tega pa mu tudi nikoli niso odobrili britanskega držvljanstva, za katerega je zaprosil kar dvakrat. Princa Filipa je zato v pismu označil za rasista. 

Dodi Al-Fayed naj bi, preden je spoznal Diano, bil romantično povezan s številnimi hollywoodskimi igralkami, med drugim Brooke Shields, Julio Roberts in Wiono Ryder. Leta 1986 se je poročil z manekenko Suzanne Gregard, a je njun zakon trajal le osem mesecev. 

Profimedia

Kdaj sta se spoznala Dodi in Diana, ni znano. Špekulira pa se, da sta se prvič videla leta 1986 na tekmi pola, na kateri sta se Dodi in Charles pomerila v nasprotnih ekipah. Serija Krona pa se je osredotočila predvsem na skupne počitnice na jahti, ki je plula ob francoski obali. Njuna romanca je trajala nekaj mesecev, po tragični prometni nesreči v Parizu pa je Mohamed trdil, da nesreča ni bila naključna. Prepričan je bil, da je bila v smrt njegovega sina vpletena britanska kraljeva družina

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.