Janja Zalar | 26. 8. 2022, 20:00

Vid Valič iskreno o očetovstvu in z ljubeznivo pohvalo: "Moja draga je pravi terminator!"

Črt Piksi

Priljubljeni komik nam je zaupal, kako se ob obilici dela spopada z novo vlogo, ki mu je spremenila življenje. Navdušenja nad prvorojenko ne skriva: "Mislim, da že razume moje šale, ker se jim smeji."

Komik in igralec Vid Valič pravi, da si je vedno želel otroka. Čeprav je bil doslej precej redkobeseden o hčerki, ki se je rodila junija, pa je z obiskovalci 15. festivala stand up festivala Panč delil nekaj zanimivih podrobnosti iz družinskega življenja. Še bolj pa se je po nastopu razgovoril za Metropolitan. 

Vid, ki je letos dopolnil 40 let, nam je zaupal, da je letošnje poletje zaradi obilice projektov zanj nedvomno naporno, a v njem zelo uživa.

"Moram priznati, da je moja draga pravi terminator, kar se tega tiče, in je prevzela velik del skrbi za otroka."

"Jaz delam in ker so snemalni dnevi dolgi, moram spati vsaj šest ali sedem ur, če hočem zdržati ta tempo. V tem času ona poskrbi za vse," je dejal o materi otroka, o kateri je sicer precej skrivnosten.

Jaka Šrlep

Z obiskovalci festivala je na Ljubljanskem gradu delil občutke, ki jih je imel v pričakovanju novorojenke. "Biti s hormonsko žensko, to je nekaj najlepšega, ker si vedno malo na preži, ker ne veš, kaj bo sledilo," je dejal o nosečnosti in razkril, da mati njegovega otroka prihaja iz okolice Laškega.

In kako je videti starševstvo? "Nisem si mislil, da bo toliko joka! Pa ne dojenčica, jaz. Stalno jočem. Ko pridem domov, ko kaj poje ... nikoli se ne konča," je opisal. 

Domen uživa v vlogi skrbnega strica

V pogovoru je priznal, da obe zaradi napornega urnika že zelo pogreša, zato je vesel, da so ravno pred njegovim nastopom na festivalu posneli tudi zadnjo klapo tretje sezone serije Vse punce mojega brata, ki jo ustvarja z bratom Domnom Valičem

"Midva z bratom se tako dobro razumeva, da tudi, če se skregava, se skozi smejiva," nam je o njunem sodelovanju dejal v smehu. Domen je med enim zadnjih snemanj vskočil tudi v vlogo varuške male nečakinje in se na družbenih omrežjih pohvalil, kako hitro jo je uspaval. "Prišli sta na snemanje in si je Domen vzel 10 ali 15 minut zanjo. In bil je neverjetno vesel, ko jo je uspaval," pravi novopečeni očka. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vid Valič (@vidvalic)

Iskreno je spregovoril tudi o tem, kaj je bila najtežja stvar, ki ga je presenetila ob prihodu otroka. 

@metropolitan.si Vid Valič nam je zaupal, kaj je najboljša in kaj najslabša plat očetovstva.😍🥹 Le kaj je povedal?🫢 Vse in še več o njegovi očetovski vlogi in spajanju s humorjem pa preberite na 👉🏼metropolitan.si! 🌟 #metropolitan #metropolitansi #tiktokslovenija #slovenskitiktokerji #fyp #foryou #fypシ #vidvalic #vidvalič ♬ Count on Me (Instrumental Version) - Instrumental Pop Songs & Soft Background Music

"Kakšno previjanje, tisto je mačji kašelj. Najtežje se je soočati s strahom, kaj se bo zgodilo s tvojim otrokom, še posebej, ker je tako majhna nebogljena in se mi bo to vedno tako zdelo," nam je dejal.

In najlepši del očetovstva?

"Najboljša stvar je njen pogled in nasmeh, pa navdušeni zvoki, ki jih spušča."

"Zdaj, ko sem jo videl, mi je jasno, zakaj me imata moja starša tako rada. Najbrž sta me tudi ona dva tako videla, ko sem bil tako luštkan," je odgovoril v smehu. 

Facebook/Vid Valič

A vseh podrobnosti svojega zasebnega življenja Vid ne želi razkrivati. Tako je nedogovorjeno ostalo tudi vprašanje, ki zanima veliko njegovih oboževalcev. Nastop na Panču je zaključil s šalo o tem, kako izbrati ime za hčerko, če te preveč ženskih imen spominja na bivše avanture.

"Ampak na koncu mislim, da sva izbrala zelo lepo ime. A vas zanima, kako ji je ime? Ja, to je pa lepo," je dejal komik in si prislužil bučen aplavz.

Tudi jeseni ne bo počival 

Navdušen je bil nad publiko. "Super je nastopati pred polnim Ljubljanskim gradom. Rad nastopam na Panču, tu se vedno zbere dobra publika, zberejo se stari in mladi, kot bi bila z nami cela Ljubljana v malem," je dejal. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vid Valič (@vidvalic)

Prepričan je, da sta zadnji dve leti pustili velik pečat v kulturi, hkrati pa tudi pokazali, kako pomembna je kultura, ki je delovala v omejenem obsegu. 

Ker pa končno lahko nastopa brez omejitev, Vid v naslednjih mesecih ne bo počival. Že septembra se bo s predstavo Strast, dojenček in rompompom odpravil po Sloveniji. 

V novi predstavi Vid ugotavlja, kaj imajo skupnega politiki in dojenčki in kako so lahko ženske tako močne, ko morajo biti, in tako krhke, ko moški tega nočejo. Pravi, da gre za predstavo, ob kateri se bodo gledalci spomnili na lepe trenutke iz otroštva, starševstva, obdobja korone in spolnosti pred, med in po nosečnosti.