J. Z. | 23. 8. 2022, 11:44

Več kot dve leti smo živeli v zmoti. Fafangel končno pojasnil nekaj, kar je številne begalo

Bobo

Vodilni epidemiolog v državi te dni vsak dan znova preseneča. Najprej z novim videzom, nato pa še s podrobnostjo o njegovem priimku, za katero nismo videli.

Vodja centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) se ob pripravah na porast okužb s koronavirusom znova več pojavlja v medijih. V gostovanju na nacionalni televiziji je odgovoril tudi na vprašanje, ki je zanimalo številne.

V oddaji Odmevi na Televiziji Slovenija je voditeljica Rosvita Pesek epidemiologa vprašala, kako se pravzaprav naglasi njegov priimek: Fafângel ali Fafangél.

Fafangel ji je razložil, da je pravilna izgovorjava pravzaprav Fafánđel, saj njegov priimek izhaja iz italijanščine, vendar je povsem v redu, če se ga imenuje tudi Fafangél.

Kako se pravilno izgovori njegov priimek, si lahko ogledate v spodnjem posnetku. 

Presenetil s spremenjenim videzom 

Fafangel, znan po svojih daljših kodrastih laseh, se je v vročih poletnih dneh odločil za osvežitev, s katero je poskrbel za val odzivov. Poslovil se je od brade in se odločil za krajšo pričesko in brke. 

Twitter/Mario Fafangel

Epidemiolog se je na šale, ki so padale na njegov račun, odzval na Twitterju. Objavil je svojo fotografijo, na kateri v roki drži ovitek računalniške igre Mario Striker

Ob fotografiji je v angleščini zapisal, da je "sovraštvo vedno neumno, ljubezen pa vedno modra".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.