N. V. | 7. 8. 2022, 06:00

Letalo z gorenjske avtoceste postalo zvezda družbenih omrežij

Bobo

Kmalu po tej nesreči s srečnim koncem so slike letala na avtocesti zaokrožile po svetovnem spletu. Poglejte, kako se šalijo na ta račun.

Letalo, ki je 5. avgusta zasilno pristalo na gorenjski avtocesti pred izvozom Brezje, doživlja svoj trenutek slave tudi na družbenih omrežjih, poroča portal N1

Kot smo poročali, je na gorenjski avtocesti v smeri proti Jesenicam zasilno pristalo manjše letalo zaradi težav z motorjem. V letalu sta bili dve osebi, ki sta bili nepoškodovani. Letalo, ki je letelo z letališča v Lescah, je med zasilnim pristankom zadelo brežino in se prevrnilo. Zaradi nesreče je bil promet na gorenjski avtocesti več ur oviran.

Bobo

"Šel je štarter, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč zacvikana"

Kmalu po tej nesreči s srečnim koncem pa so slike letala na avtocesti zaokrožile po svetovnem spletu.

Eden od uporabnikov Twitterja je k sliki letala na avtocesti dodal hudomušen zapis, s katerim je spomnil na nedavne besede obrambnega ministra Marjana Šarca, ki je med izjavo notranje ministrice Tatjane Bobnar pojasnil, zakaj se je med gašenjem požarov na Krasu pokvaril policijski vodni top. Spomnimo, Šarec je takrat dejal, da je "šel štarter, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč zacvikana".

Nesreča v cestnem ali zračnem prometu?

Na Statističnem uradu Republike Slovenije pa se sprašujejo, ali gre za nesrečo v cestnem ali zračnem prometu.

Zapis je bil odziv na objavo Družbe za avtoceste Republike Slovenije (Dars), v kateri se je Dars pošalil, da bodo v tem primeru vožnjo in zasilni pristanek na avtocesti brez vinjete pilotu letala spregledali.

Strmoglavljenje v povezavi z Johnsonom

Poročali smo tudi, da je v Sloveniji svoje medene tedne preživlja britanski premier Boris Johnson. Uporabnik na Twitterju pa se je spraševal, ali morda obstaja kakšna povezava med Johnsonovim dopustovanjem pri nas in tem, da je v bližini Bleda na avtocesti zasilno pristalo manjše letalo.