Nika Vajnhandl | 7. 4. 2022, 10:48

Mislite, da veste – a o resnici NIMATE POJMA! To so zvezdniki, ki so spregovorili o duševnih boleznih

Profimedia

Ti slavni dokazujejo, da lahko anksioznost in depresija doletita kogarkoli.

Kar nekaj zvezdnikov je v zadnjem času javno spregovorilo o svojih bojih z depresijo, anksioznostjo in duševnim zdravjem.

Pogumne odločitve teh hollywoodskih zvezd pozdravljamo, saj ko javne osebnosti govorijo o svojih težavah z duševnim zdravjem, pomagajo razbiti stigmo, sprožijo pomembne razprave in celo navdihnejo ljudi, da poiščejo zdravljenje.

Lewis Hamilton

Ustavitev družabnega življenja in ukrepi za zajezitev pandemije so pustili posledice tudi pri 7-kratnem prvaku v formuli 1. 

Kot smo poročali, je britanski dirkač formule 1 s sledilci svojega Instagrama delil iskren zapis, v katerem priznava, da se že dlje časa spoprijema s slabim duševnim zdravjem.

Britney Spears

Pevko Britney Spears so leta 2008, ko se je soočala s krizo duševnega zdravja, dali v skrbništvo, ki ga je vodil njen oče Jamie Spears.

O svoji trnovi poti duševnega zdravja bo pevka napisala celo knjigo. Dejala je, da bo v knjigi zapisala spomine bolečih dogodkov v njenem življenju, ki jih "nikoli ni mogla odkrito izraziti".

Amanda Bynes

Igralka je v preteklosti že imela hude težave z duševnim zdravjem in bila večkrat tudi v navzkrižju z zakonom. Zdravila se je celo v psihiatrični bolnišnici.

Oktobra 2014 je svojega očeta obtožila spolnega nadlegovanja, kar je pozneje zanikala in rekla, da je to izjavila "zaradi mikročipa v glavi". Pozneje so zdravniki odkrili, da ima danes 33-letna Amanda bipolarno motnjo.

Justin Bieber

Pevec je bil v zadnjih nekaj letih zelo odkrit o svojih bojih s travmami in duševnim zdravjem - vse to je do potankosti predstavil v dokumentarnih episodah Seasons.

Bieber je bil odkrit o svojih boji in je dejal, da je njegova depresija postala tako huda, da je bil v nekem trenutku v svojem življenju "res samomorilski".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

V podcastu je dejal: "V življenju sem doživel toliko stvari. A bil sem osamljen, in preprosto nisem hotel biti sam." Na srečo je dobil pomoč. "Spoznal sem, da moram iti skozi resno ozdravitev, da bi prišel do točke, ko bi lahko bil v zdravi, resni zvezi. Imel sem veliko travm in brazgotin," je pojasnil 28-letnik. Postal je "predan delu na sebi in zdravju", je dejal.

V svojem dokumentarcu, ki ga lahko vidite na YouTube, je svetoval vsem, ki se spopadajo z duševnim zdravjem: "Hej, če se počutiš osamljenega, se pogovori o tem. Povej to na glas. V tem je svoboda. Sam bi si na tak način prihranil veliko bolečine."

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec