7. 7. 2022, 17:23

Izjemni Tadej Pogačar pometel s konkurenco

Twitter/ UAE-TeamEmirates

Najboljši kolesar sveta je znova dokazal, zakaj ima ta naziv v svoji lasti. Na najdaljši etapi letošnje francoske pentlje je pokazal, česa je sposoben.

Slovenski as Tadej Pogačar je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od belgijskega mesta Binche do Longwyja v Franciji je bil 23-letnik hitrejši od Avstralca Michaela Matthewsa in Francoza Davida Gauduja.

Po zmagi v najdaljši etapi pa je dvakratni zaporedni zmagovalec Toura oblekel tudi rumeno majico vodilnega.

Za Pogačarja je to sedma etapna zmaga na dirkah po Franciji, skupno pa je v karieri zabeležil že 41. zmago, od tega 11. v letošnji sezoni.

Triindvajsetletnik s Klanca pri Komendi ni imel tekmeca v ciljnem sprintu manjše skupine, ki ga je začel njegov rojak Primož Roglič.

V pravem trenutku je Pogačar pospešil, nekoliko pa je zaostal sicer odlični sprinter Matthews (BikeExchange-Jayco), ki je domač tudi na krajših vzponih, kot so jih bili kolesarji deležni v zadnjih 20 km.

Rumena majica 

V skupnem seštevku je Pogačar s četrtega skočil na prvo mesto in ima pred petkovo zahtevno etapo štiri sekunde naskoka pred Američanom Neilsonom Powlessom. Na tretjem mestu 31 sekund zaostaja danes sedmouvrščeni Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

"Vsakič, ko zmagam, je še bolje kot prej," je po koncu etape novinarjem dejal Pogi.

Sedma etapa od Tomblaina do Super Planche des Belles Fillesa bo namenjena izrazitim hribolazcem. Ti se bodo povzpeli na zloglasni vrh v Vogezih, ki je leta 2020 odločil zmagovalca Toura.

Pogačar je v takrat v predzadnji etapi v kronometru ugnal Rogliča in si zagotovil skupno zmago, svojo prvo na Touru.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord