27. 7. 2022, 09:47

Lastnik ameriškega kluba obtožen spolne zlorabe mladoletne balerine

Twitter/Front Office Sports/fotomontaža

Spolni škandali so v ligi NHL zadnja leta žal pogost pojav. Najnovejša obtožba spolnega napada je doletela lastnika ekipe Edmonton.

Pred letom dni je balerina Sage Humphries in več njenih kolegic vložilo tožbo proti koreografu Mitchllu Buttonu in njegovi ženi Dusty, nekdanji slavni balerini. V tožbi je bilo navedeno, da je Humphreysova zakonca Button spoznala leta 2016 med študijem plesa v Bostonu.

Par jo je spolno in verbalno zlorabljal, jo prisilil, da je živela pri njih, in jo izoliral od družine. Glede na tožbo je Button posilil Sage v njegovem stanovanju. Nato se je dejanje ponovilo, v nasilju pa je sodelovala tudi koreografova žena. 

Twitter/Dance Spirit

Položaj in moč

Družina Button je vložila nasprotno tožbo, ki pravi, da se je vse zgodilo sporazumno in potem ko je Sage dopolnila 18 let. Trdili so tudi, da je imela balerina več spolnih odnosov pred odraslostjo, vključno z Darylom Katzem. Lastnik hokejskega moštva Edmonton Oilers naj bi nato mladoletni balerini plačal 75.000 dolarjev.

"Obtožb nista podala zakonca Humphreys, ampak zakonca Button, ki ju je Sage in šest drugih deklet obtožilo, da sta izrabila svoj položaj, moč in vpliv v svetu plesa za spolno zlorabo mladih plesalk," je povedal Katzev odvetnik Robert Kliger.

Protitožbi družine Button je priložena korespondenca med lastnikom Edmontona in balerino. V dialogu jo Katz prosi, naj molči o incidentu med njima, poleg tega pa obljubi, da bo balerini dal denar.

Odvetnica Sage Humphries je za ameriško televizijo NBC povedala, da je bilo razmerje med njeno stranko in Katzem zgolj poslovno, denar pa je bil podarjen filmu.

Ni prva obtožba

Odvetnica je omenila tudi obnašanje družine Button. "Posiljevalci pogosto poskušajo uporabiti obtožbe proti sebi kot orožje in prav to se dogaja pri nas. Protitožbe, ki so jih vložili, lažno in nepremišljeno obtožujejo druge, vključno z Darylom Katzem."

"Katz ni nikoli srečal Buttonovih in njune lažne obtožbe proti njemu so slab poskus, da bi odvrnili pozornost od gnusnih zločinov, ki sta jih zagrešila. Katz bo odločno branil svoj ugled pred temi neutemeljenimi in lažnimi trditvami ter bo zahteval sankcije in odškodnino," je dejal Katzev odvetnik.

V četrtek je Katz vodstvu lige NHL, ki preiskuje celoten primer, povedal, da odločno zanika obtožbe. To ni prvi škandal, v katerega je vpleten lastnik Edmontona. Leta 2017 je brazilska manekenka Grace Santo milijarderja obtožila, da ji ponuja denar za seks. Zadeva je šla na sodišče, vendar tam Katzeva krivda ni bila dokazana.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord