4. 7. 2022, 10:57

Nadal ima dražje avtomobile kot Đoković in Federer: kaj "skriva" v garaži?

Twitter/Tennis

Da so "veliki trije" tudi izven teniških igrišč, kažejo tudi avtomobili, ki krasijo njihov vozni park. Tako kot po številu naslovov 

Po strokovni analizi so superšportni avtomobili Rafaela Nadala višje ocenjeni od avtomobilov Novaka Đokovića. Analiza, ki jo je opravil Anglo Scottish Asset Finance, je Nadalove superšportnike ocenila na 971.000 evrov, Đokovićeve pa na 964.000 evrov.

Zbirka avtomobilov Rogerja Federerja je ocenjena na 741.000 evrov, kar ga uvršča na tretje mesto na lestvici zbirk avtomobilov "velike trojice". Federerju sledijo Serena Williams (739.000 evrov), ​​Andy Murray (515.000 evrov) in Naomi Osaka (290.000 evrov).

Nadal ima v lasti naslednje avtomobile:

aston martin DBS
ferrari 458 Italia

kia stinger GT
mercedes AMG GTS, v barvi teniške žogice

Autolabnow

Đoković ima v garaži parkirane:

bentley GT continental
audi R8
aston martin DB9

Car collectors club

Novak ima tudi številne električne avtomobile, med njimi peugeot E-208 in tesla model X.

O avtomobilih Rogerja Federerja: 

Prvi mercedes švicarskega prvaka ni bil nič drugega kot rumeni SLR.

456.000 evrov vreden superekskluziven in superzmogljiv kupe. Najbolj priljubljen avtomobil teniškega igralca glede na to, kako pogosto se pojavlja na turnirjih ali v objavah na družbenih medijih, je različica zelo športnega SLS, ki ga poganja motor V8 s 571 konjskimi močmi.

Hotcars

Vreden je 180.000 evrov. Mercedesovi najbolj spektakularni SUV nikakor niso mogli manjkati v šampionovi garaži. Poleg tega je njihova prostorna in prijetna konfiguracija primerna za pogosta dolga potovanja, ki jim je Švicar izpostavljen.

Še en superšportnik, ki ga ima Federer v svoji garaži od zmage na Mercedes Cupu v Stuttgartu leta 2018, je mercedes CLS 450 4matic coupé. Mercedesov štirivaljnik razreda E z več kot 600 konjskimi močmi.

V voznem parku švicarskega teniškega igralca izstopa range rover sport SVR, gigantski športni terenec angleškega podjetja, družinski petsedežnik, ki lahko proizvede do 567 konjskih moči.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord