M. M. | 8. 8. 2022, 16:02

Slavi najelegantnejši teniški igralec vseh časov, Roger Federer: kje je zdaj?

Profimedia

41. rojstni dan praznuje športnik, ki je s svojimi nastopi na igrišču risal nasmehe na obraz teniških navdušencev. Mnogi so zaradi njega tudi vstopili v svet tenisa in se po njem zgledovali.

Švicar Roger Federer ni odigral dvoboja vse od lanskega Wimbledona, v več kot letu dni pa je izgubil vse točke na lestvici ATP.

Tako je ostal brez mesta na lestvici prvič po letu 1997, ko je kot 16-letnik osvojil prve točke po poraz v kvalifikacijah turnirja v Gstaadu.

Vrhunce njegovega obnašanja na igrišču je v kratkem posnetku povzel Tennis TV, ki se je tako poklonil enemu najboljših, če ne najboljšemu igralcu v zgodovini "belega športa".

Po turnirju v švicarskih Alpah je Federer nastopil v seriji turnirjev ITF Futures, kjer je dosegel osem zmag in se prebil med 800 najboljših igralcev na svetu.

Dve leti kasneje se je prvič uvrstil med 100 najboljših, februarja 2001 pa med 20 najboljših igralcev na svetu. Maja 2002 je prebil mejo 10 najboljših in iz te skupine ni izstopil še dolgo.

Vse najboljše je Rogerju voščila tudi švičarska teniška zveza, ki pokriva vse vidike promocije in razvoja tenisa na vseh ravneh v Švici. 

Nazaj na igrišče

Kdaj se bo vrnil na ATP Tour, še ni znano, je pa gotovo, da bo konec septembra igral na Laver Cupu, ki ga organizira. Mnogi ugibajo, da bi se lahko oktobra udeležil turnirja v domačem Baslu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord