E. Č. | 11. 6. 2024, 11:40

Aleksander Čeferin napovedal, kdo bo po njegovem osvojil Euro 2024: poglejte tudi, kaj napoveduje Sloveniji

Profimedia

Aleksander Čeferin razkril, kaj pričakuje od Eura 2024 in kakšne možnosti pripisuje reprezentanci Slovenije.

Euro 2024 je pred vrati. Uvodna tekma bo na sporedu že v petek, Slovenija bo prvič na delu v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko, staro znanko iz kvalifikacij za prvenstvo stare celine. Pesti za četo selektorja Matjaža Keka bo seveda stiskal tudi Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je tik pred začetkom bojev na zelenici napovedal, kdo bo po njegovem osvojil tekmovanje oziroma kdo ima največ možnosti za to.

Ne spreglejte

"Ne vem, zakaj, toda že prijateljem sem dejal, da je zame Nemčija največji favorit. V zadnjih letih Nemcem ni šlo preveč dobro na velikih turnirjih, vendar imajo zelo dobro ekipo," je za agencijo DPA povedal Aleksander Čeferin, ki v ožji krog favoritov za končno zmago uvršča še Francijo, Anglijo in Portugalsko, blizu bitke za končno slavje pa vidi tudi Španijo, Hrvaško, Belgijo, Nizozemsko in tudi Dansko.

Kar zadeva možnosti slovenske reprezentance, je Aleksander Čeferin priznal, da je glede tega precej pristranski. "Sam bi bil maksimalno zadovoljen, če bi osvojili štiri točke, kar bi pomenilo napredovanje, seveda pa, karkoli se bo že zgodilo, ne bo nobene katastrofe, ker smo ogromno naredili že s samo uvrstitvijo na EP," je za Večer poudaril odvetnik z Grosupljega in pristavil: "To, da je Slovenija zraven, je fantastično in seveda tudi sam navijam za slovensko reprezentanco, to javno povem, ker bi lagal, da sem nevtralen. Na žalost ali pa na srečo ji na igrišču ne morem pomagati. Včasih se mi zdi, da smo Slovenci veliki patrioti samo še pri športnih dogodkih in morda še kje, a želel bi si tega še več."

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave