17. 5. 2022, 09:51

Dončića zaradi izjemnih predstav primerjajo z najboljšimi v zgodovini

Profimedia

Superzvezdnika Dallas Mavericks Luko Dončića je nekdanji igralec lige NBA Jay Williams primerjal z Magicom Johnsonom po njegovem junaštvu v seriji proti Phoenix Suns.

Nekdanji košarkar Chicago Bulls Jay Williams je spregovoril o tem, kako ga je Luka Dončić spomnil na legendo LA Lakersov Magica Johnsona. "V njem je malo ... 'Showtime' Magica Johnsona . Ko ga gledaš, kako igra, se ne zdi, kot da gledaš tekmo. Občutek imaš, da gledaš dogodek. Zmogljivost in količina provokacij, ki jih govori, te pripravi, da nikoli ne boš dvomil o trdovratnosti ali žilavosti tega fanta."

Popoln igralec v napadu

Luka Dončić je v polfinalni seriji zahodne konference proti Phoenix Suns v povprečju dosegal 32,6 točke na tekmo. Metal je skoraj 33,8-odstotno izza črte in bil Dallasov orkestrator skozi celotno serijo, zlasti v 7. tekmi v Phoenixu.

Dončića so v njegovi dosedanji mladi karieri primerjali z Magicom Johnsonom, LeBronom Jamesom in Larryjem Birdom. To je dokaz veličine Slovenca in njegovih dosedanjih predstav. 

Superzvezdnika so omenjali v pogovorih za MVP in bo po vsej verjetnosti dobil nagrado v ne tako daljni prihodnosti. Jay Williams je Dončića primerjal z Magicom Johnsonom zaradi načina, kako vodi napad ekipe in zato, ker je popoln igralec v napadu.

Luka Dončić ima pet tekem v končnici s po 30 točkami, 10 skoki in 5 asistencami, s čimer je presegel Dirka Nowitzkega za največ takih tekem v zgodovini Dallasa. Nowitzki je nanizal 4 take tekme, za katere je potreboval 145 tekem, Luka jih je potreboval le 22, da ga je prehitel. 

Svoje soigralce izboljšuje in lahko zadene v napadu po želji. Dončić je odličen v situacijah ena na ena in je sposoben, da z meti s polrazdalje uniči ekipo. 

Medtem ko so so Bird, Magic in James osvojili več naslovov in so večkrat osvojili skoraj vse nagrade v sezoni, je Dončić trenutno na isti poti.

Če mu bo uspelo v finalu zahodne konference premagati Golden State Warriors in bo ekipo popeljal do naslova prvaka letos, bo te primerjave upravičil.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ