R. K. | 17. 6. 2023, 06:23

FOTO: Luka Dončić navdušil s svojim novim videzom (in utišal tiste, ki so se mu posmehovali)

Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik je po zaključku sezone v ligi NBA veliko garal in tukaj je rezultat. 

Po spletu je zaokrožila fotografija Luke Dončića, ki je navdušila mnoge Američane in razorožila tiste, ki so mu očitali, da ima preveč kilogramov. Posnetek je nastal pred kratkim in prikazuje zvezdnika Mavericksov iz Dallasa, ki je med počitnicami s trdimi treningi očitno izgubil nekaj teže in je že na pogled videti v odlični formi. Nekateri skeptiki na družbenih omrežjih so sicer mnenja, da se podobno zgodi vsako poletje.

Takšnega ga nismo videli že dolgo

Fotografija, na kateri je Dončić v družbi nogometaša Mure Nikole Jovićevića, s katerim sta že od otroških let dobra prijatelja, je vzbudila veliko pozornosti, saj košarkarja tako vitkega, kot je na omenjeni fotografiji, nismo videli že zelo dolgo. Dončić je med počitnicami v Sloveniji veliko treniral, delček tega pa je pricurljal tudi v javnost. Konec maja se je na primer na spletu pojavil videoposnetek, ki ga prikazuje med kondicijskim treningom, kako teče navzgor po stopnicah. 

Zadnjo sezono številne zbadljivke

24-letnik je bil sicer v zadnjem času tarča mnogih kritik in celo posmehljivih zapisov, kakršnega si je po eni od zmag ekipe Denver Nuggets proti Miami Heat privoščil športni novinar Brad Townsend, ki je Dončića na Twitterju primerjal z v tej sezoni praktično nepremagljivim Nikolo Jokićem: "Morda bo določen Maverick dobil navdih, ko bo videl, koliko dominantnejši je postal Jokić, odkar je dvignil svojo fizično pripravljenost," je zapisal in s tem namignil na Dončićevo slabšo pripravljenost.

Profimedia

Za slovenskim zvezdnikom je sicer naporna sezona, v kateri Mavericksom kljub okrepitvi v podobi Kyrieja Irvinga ni šlo po načrtih in so izpadli že pred finalom. Če držijo govorice, da naj bi Irving košarkarskega superzvezdnika LeBrona Jamesa povabil, da se pridruži Dallasovi ekipi, bi lahko Dončić v naslednji sezoni dobil več kot odlično okrepitev v boju za prstan. Čeprav je res, da je takšen prestop iz več razlogov zelo malo verjeten.