21. 6. 2022, 13:20 | Vir: Sportklub

Goran Dragić se je dokončno odločil

Profimedia

Pojedel bo nekaj zarečenega kruha, a ne toliko, kolikor bi mu ga želeli nameniti njegovi soigralci in navijači. 

Goran Dragić bo s tekmama proti Hrvaški in Švedski dokončno zaprl reprezentančno poglavje svoje kariere. Namigi o tem, kako vodilni možje Košarkarske zveze Slovenije in tudi soigralci prepričujejo zlatega kapetana, naj po vrnitvi v reprezentanco razmisli tudi o nastopu na septembrskem evropskem prvenstvu v Nemčiji, niti niso bili povsem nedolžni.

Zdi se, da je 36-letni Ljubljančan, ki je odmrznil reprezentančno upokojitev, od katere je minilo več kot štiri leta in pol, v kali zatrl tovrstne poskuse.

Ob odprtju svojega tretjega prenovljenega košarkarskega igrišča, tokrat v Novem mestu, kjer mu je družbo delal Matjaž Smodiš, je nedvoumno zatrdil, da na evropskem prvenstvu ne bo branil slovenskih barv.

Še zadnjič v slovenskem dresu

Dragić naj bi za Slovenijo vnovič zaigral že v soboto na pripravljalni tekmi v Trstu. Vrhunec njegove vrnitve bo tekma proti Hrvaški konec junija v Stožicah. Nato pa bo odpotoval tudi v Stockholm in v zadnji tekmi prvega skupinskega dela kvalifikacij 3. julija še zadnjič oblekel slovenski dres.

16 let mineva od debija Gorana Dragića v slovenski reprezentanci. Zanjo je zbral 79 nastopov, kar ga na večni lestvici uvršča na drugo mesto. Pred njim je le Jaka Laković. Igral je na treh svetovnih in petih evropskih prvenstvih. Nazadnje leta 2017, ko je kot kapetan evropskih prvakov in MVP prvenstva naznanil slovo.

Odtlej je bil ob skoraj vsakem stiku s slovensko sedmo silo deležen vprašanj o vrnitvi v reprezentanco. Vztrajno je ponavljal, da je to poglavje zaprto. A, kot kaže, vendarle ni bilo povsem. Gogi bo namreč proti Hrvatom in Švedom pojedel nekaj zarečenega kruha.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol