30. 6. 2022, 18:50

Se nas Hrvati bojijo? "Dončića ne morejo ustaviti niti v ligi NBA."

Profimedia

Pričakujemo neverjeten spektakel, napeto tekmo med Slovenijo in Hrvaško, česar se zavedajo tudi naši sosedje. Kakšne možnosti za zmago mislijo, da imajo, in česa jih je najbolj strah? 

Stožice bodo pokale po šivih, kar nam je bilo jasno takoj, ko so se v le dveh urah razprodale vse vstopnice za ogled tekme. Med temi jih je samo 500 pripadlo Hrvatom. Kako o tekmi poročajo hrvaški mediji?

Dončić velika grožnja

V pogovoru za Večernji.hr je o veliki tekmi proti našim zlatim reprezentantom Peter Vilfan pojasnil: "To je lahko zelo težka tekma, zagotovo bo negotova do konca in lahko se zgodi, da bo Slovenija, če bo v igri takoj Luka, zlahka zmagala." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Pri tem je Vilfan poudaril: "Tudi v ligi NBA ne znajo ustaviti Dončića," in dodal: "To bo za Hrvaško zelo težka taktična naloga. Ena možnost je konceptualno tveganje za enega od igralcev, druga je, da poskušamo Luko braniti ena na ena in ga pustimo, da naredi svoje. Če bi bil hrvaški selektor, ne vem, kaj bi storil."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Slovenija je veliki favorit, a upanje za sosede še ostaja 

Na več naslovnicah hrvaških medijev lahko preberemo, da je "Slovenija veliki favorit." Na 24sata so zapisali: "Na eni strani (se bo boril) najboljši hrvaški košarkar Bojan Bogdanović, na drugi strani pa najboljši slovenski in najboljši svetovni košarkar Luka Dončić

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Hrvaški selektor Bojan 'Babo' Bogdanović je za Total Croatia News poudaril, da je Luka eden izmed najboljših igralcev, zaradi česar bo tekma še težja, saj na njej ne bodo zaigrali igralci, ki bi lahko ustvarili največje premike v igri, pri čemer je navedel Filipa Krušlina in Daria Šarića. A pri tem je vendarle poudaril: 

"Luka Dončić je eden najboljših igralcev na svetu. Ob njem je še Goran Dragič, zelo sta dobra in mislim, da se bomo težko branili ena na ena, zato smo pripravili več ekipnih obramb, ki jih bomo poskušali odigrati proti njima. Upam, da bomo dosegli dobre rezultate. Če pridemo s pravo energijo mislim, da je to dober začetek."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec