J. B. | 13. 9. 2022, 11:53

Od misice do zobozdravnice: kdo greje postelje slovenskim junakom

Instagram/fotomontaža

Medtem ko se slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu v Nemčiji pripravlja na četrtfinalni obračun s Poljsko, smo preverili, kdo so dekleta, ki jim stojijo ob strani.

Med vsakim velikim športnim tekmovanjem v ospredje stopijo tudi dekleta športnikov. V Angliji so poznane pod priljubljeno kratico WAG (wives and girlfriends oziroma žene in dekleta po slovensko), nekatere lepotice so tudi oziroma predvsem po zaslugi svojih športnih izbrancev dejansko postale prave medijske zvezdnice. 

Žene in dekleta kakopak pesti stiskajo tudi za slovenske košarkarje, ki se trenutno potijo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Toda kdo so tista dekleta, ki grejejo postelje slovenskim junakom?

Že kar nekaj časa je v javnosti najbolj oblegana življenjska spremljevalka Luke Dončića. Anamaria Goltes je tudi po zaslugi svojega druženja z Dončićem izjemno priljubljena na družbenih omrežjih. Na Instagramu njenim objavam sledi več kot 163.000 ljudi, prelestna mladenka pa, zanimivo, le redkokdaj postreže s kakšno podrobnostjo iz njenega življenja z Luko.

Pred začetkom evropskega prvenstva je vseeno dala jasno vedeti, da bo še kako navijala za svojega izbranca. Na Instagramu je objavila fotografijo, na kateri je oblečena v Dončićev dres. In to skupaj s svojimi tremi psi, tudi njim je nadela dres slovenske reprezentance s številko 77 na hrbtni strani. Anamaria je sicer poznana kot poslovna ženska, dejavna je predvsem v modnem svetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANAMARIA (@anamariagoltes)

Vlatko Čančar je medtem ljubezen našel zunaj meja Slovenije. Petindvajsetletnik, ki si klubski kruh služi v ligi NBA pri Denverju, je pred časom osvojil srce Eve Mustavić. Uspešna hrvaška športnica trenutno študira v Združenih državah Amerike, med drugim se lahko pohvali s kar tremi naslovi državne prvakinje v metu kladiva. Leta 2017 je hkrati osvojila srebrno kolajno na evropskem mladinskem prvenstvu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlatko Čančar (@cancar31)

Do nedavnega se je v Berlinu v slovenskem dresu boril tudi Zoran Dragić, ki pa je zaradi poškodbe že končal nastope. Kljub vsemu bo ostal v Nemčiji in soigralce bodril s tribune. In kdo ve, morda mu bo tam družbo delala tudi žena Svetlana, s katero ima sina Marka in hčerko Ano.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoran Dragić (@zoki_dragic)

Zoranov starejši brat Goran Dragić je bil vrsto let v razmerju z Majo Kalamando, ki jo je spoznal že v otroških letih. Poročila sta se leta 2013, rodila sta se jim dva otroka, toda lani je bilo ljubezni konec. Par se je razšel in od tedaj dalje se Goran Dragić - vsaj tako se zdi navzven - posveča predvsem košarki.

Leta 2020 je v zakonski jarem skočil Edo Murić, ki z Nino Tatalović pričakuje drugega otroka. Poročen je tudi Jaka Blažič, ki je srečo našel v objemu Veronike. Par ima enega otroka, pred časom se jima je rodila hčerka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edo Murić (@muricedo8)

Tamara Teofilović je bila nekoč finalistka izbora za mis Universe Slovenije, leta 2018 se je poročila s Klemnom Prepeličem.

Na isti dan kot Prepelič se je poročil tudi reprezentančni center Žiga Dimec. Njegova žena Adrijana je v svetu družbenih omrežjih poznana kot uveljavljena influencerka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A D R I J A N A D I M E C (@adrijanadimec)

Urša Knap Okretič ni spletna vplivnica, marveč kar - zobozdravnica! Ali so med njenimi pacienti tudi košarkarji, seveda ne vemo, zagotovo pa skrbi za nasmešek enega od reprezentantov. Njen partner je namreč Luka Rupnik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ursa Knap Okretic (@u_knapokretic)

Aleksej Nikolić na družbenih omrežjih pridno skriva svoje zasebno življenje, precej skrivnosten je tudi naturalizirani Slovenec Mike Tobey. Pred leti ga je kot svojega partnerja javnosti predstavila Riley Tata, ki se je v študentskih letih ukvarjala s hokejem na travi. Da Tobey ni samski, je sicer na Instagramu razkril na začetku letošnjega leta, a je pred javnostjo zamolčal ime svoje srčne izbranke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tobey (@miketobey10)

Najmlajši član slovenske reprezentance je 21-letni Žiga Samar, tudi njegovo ljubezensko življenje ostaja zavito v meglico skrivnosti. Morda pa bo že na sredini tekmi s Poljsko pogled na tribune razkril kaj novega. Ali, če želite, kakšno novo ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol